Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir tartışmalarında flaş iddia: Grup kararı alınmamıştı

Gaziemir tartışmalarında flaş iddia: Grup kararı alınmamıştı

4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Gaziemir Belediye Meclisinde Denetim Komisyonu üye seçimlerinde CHP’li üç meclis üyesinin grup kararını çiğneyerek komisyon üyeliğine aday oldukları iddia edilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından ilçede yaşanan gerginlik İzmir siyasetinin gündemine otururken olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, grup kararı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti ve “Grup toplantısında salt çoğunluk sağlanamamış. Grup toplanmış ancak grup kararı alamamışlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 09:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Son aylarda özellikte mecliste yaşanan fikir ayrılıkları ve gerginliklerle gündeme gelen Gaziemir Belediyesi’nde 2021 yılı da gergin bir meclisle başlamıştı. Denetim Komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, CHP’li üyeler partilerinin aldığı grup kararına uymadığı iddia edilmişti.

4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen mecliste, CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu’nun Denetim Komisyonu için yapılacak seçim öncesinde grup toplantısında belirlenen listeyi meclise sunmuştu. Derinsu, partinin komisyon için önerdiği adaylarının kendisiyle birlikte Ali Kavasu, Meral Yiğit ve Sercan Doğan olduğunu dile getirmişti. Ancak Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık’ın grup kararına uymayarak komisyona üye oldukları söylenmişti. Mecliste Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık’ın ile AKP’den Uğur İnan Atmaca yapılan seçimin ardından denetim komisyonuna seçilmişlerdi.

Üye seçiminin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda konuya ilişkin tepkisini şu ifadelerle dile getirmişti; “CHP’li arkadaşlarımız AKP’li üyelerin oylarıyla seçildi. Hayırlı olsun.” 

Öte yandan Gaziemir’de yaşanan komisyon üyesi seçimi krizinde yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, ortada iddia edildiği gibi bir grup kararı olmadığını söyledi ve kamuoyunda yanlış algı oluşturulduğunu ifade etti.

“TOPLANTIDA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI”

Meclis öncesinde grubun toplandığını ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için grup kararının alınamadığını belirten Başkan Özkan, “Ben rahatsız olduğum için grup başkanvekilimiz İzel Hanım’a grubu toplamasını söyledim. İl başkan yardımcılarından Aygül Eryılmaz ile Köksal Yıldırım da katıldılar. Grup toplantısında salt çoğunluk sağlanamamış. Grup toplanmış ancak grup kararı alamamışlar. Bu yaşananlara Aygül Eryılmaz ve Köksal Yıldırım da şahit. Ben kendilerini arayıp konu hakkında bizzat bilgi aldım. Grup Başkanvekili arkadaşımız salt çoğunluk olmadan da grup kararının alınacağını sanıp nasıl bir yanlış beyanatta bulunduğunu bilemiyorum ancak işin özünde yeterli çoğunluğun sağlanmaması ve grup kararının alınamaması durumu var. Grup kararı alınamayınca da komisyon üyeliğine aday olan arkadaşların kendi hür iradeleriyle aldığı bir karar söz konusu. Ortada sanıldığı gibi bir kargaşa yok yani. Denetim Komisyonu’na katılan arkadaşlarımız zan altında bırakılıyor. Zan altında kalacakları  bir durum yok” diye konuştu.

“10 ARKADAŞIMIZI KİMSE ZAN ALTINDA BIRAKAMAZ”

Denetim Komisyonu’na seçilen CHP’li meclis üyelerinin grup toplantısına kasten gelmedikleri iddialarına da yanıt veren Başkan Özkan, “Kendileri mazeretlerini bana bildirip grup toplantısına katılamayacaklarını bildirmişlerdi.  Daha önce başkanın katılamadığı da oldu. Bu nedenle ben arkadaşlara ‘Neden katılamadın’ diye soramam. Önemli olan grubun toplanması. Grup toplanmış ancak çoğunluk sağlanamadığı için grup kararı alınamamış. Ama ‘Grup kararı alındı’ denilip o 10 arkadaşlarımızı kimse zan altında bırakamaz. Ha grup kararı alınmış olsaydı ve o arkadaşlarımız o karara uymasalardı o zaman gereği yapılırdı ancak ortada bir grup kararı yok. Konunun özü bu” dedi.

“İL BAŞKANIMIZI BİLGİLENDİRMİŞLER”

Bugün Belediye Başkanı Halil Arda’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü saatlerde mecliste “muhalif” olarak tanımlanan partililer de CHP İzmir İl Başkanı ile görüşmeye gitmişlerdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkan şunları söyledi; “Sanırım İl Başkanımızla görüşen arkadaşlarımız da başkanımıza olayın iç yüzünü, mazeretlerinden dolayı grup toplantısına katılamayıp meclise katıldıklarını ve ortada bir grup kararının olmadığını anlatmaya gittiler. Ben zaten İl Başkanımla her zaman iletişim halindeyiz. Grup toplantısına katılamayacağımı kendisine ilettim. Toplantıya katılan başkan yardımcılarımız da zaten kendisini konu hakkında bilgilendirmişler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.