Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'deki o seçimler yargıya taşındı! Türkmen: Karar yücel adaletin

Gaziemir'deki o seçimler yargıya taşındı! Türkmen: Karar yücel adaletin

CHP Gaziemir'de 22 Aralık'ta gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut Başkan Kasım Özkan’a karşı yarışan ve seçimi 210'a karşı 150 oyla kaybeden Ali Rıza Türkmen kongrenin iptal edilmesi için önce İl Başkanlığı'na ardından genel merkeze başvurdu. Türkmen, iki mahalledeki delege seçimlerinde parti üyesi olmayanlara oy kullandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gaziemir'deki o seçimler yargıya taşındı

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 18:38

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de il kongresine günler kala flaş bir gelişme yaşandı.

Mahalle delege seçimlerinde ve kongrede Mavi-Beyaz yarışının olduğu Gaziemir’de geçen 22 Aralık'ta gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut Başkan Kasım Özkan’a karşı yarışan ve seçimi 210'a karşı 150 oyla kaybeden Ali Rıza Türkmen kongrenin iptali için önce il başkanlığına başvurdu ve ret yanıtı aldı. Kongrenin kaybedeni Ali Rıza Türkmen daha sonra itirazı Genel Merkez'e taşıdı. Genel Merkez'den de olumsuz yanıt alan Türkmen bu kez de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkmen, Gaziemir’de Atıfbey ve Yeşil mahallelerinde parti üyesi olmayanlara oy kullandırıldığı iddiasıyla 2’si il yöneticisi, 5’i ilçe yöneticisi ve 1’i de partili olmak üzere 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Türkmen sosyal medya hesabından, "Ben çok uğraştım ama bundan sonrası Hukuk’un işi. Söz verdiğim gibi bin kişinin hakkını savunuyorum. Karar yüce adaletin" mesajını paylaştı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.