Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’deki 'ihale' krizinde yeni görüntüler ortaya çıktı: O meclis üyesi ne istemiş'

Gaziemir’deki 'ihale' krizinde yeni görüntüler ortaya çıktı: O meclis üyesi ne istemiş'

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçe kongresinde isim vermeden bir belediye meclis üyesinin kendisinden çiçek ihalesi istediğini iddia etmişti. Başkan Arda daha sonra kamuoyuna o meclis üyesinin Levent Çağlarsu olduğunu açıklamıştı. Çağlarsu da “İspat etsin istifa ederim” sözleriyle rest çekmişti. Çağlarsu’nun kongredeki konuşması ortaya çıktı. Çağlarsu, “Yeğenine sahip çık demişim. Bu mu çiçek ihalesi istemek'” dediği görülüyor. Gaziemir’deki 'ihale' krizinde yeni görüntüler ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 26.12.2019 - 10:48

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geçtiğimiz hafta sonu yapılan tartışmalı ilçe kongresinde bir meclis üyesinin kendisinden çiçek ihalesi istediğini ileri sürmüş ve bu sözler kamuoyunda çok tartışılmıştı.

Başkan Arda daha sonra, “Benden çiçek ihalesini isteyen belediye meclis üyesi Levent Çağlarsu” diyerek beyanat vermişti. Arda’nın bu sözlerine CHP'li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, böyle bir ihaleyi kanıtlaması halinde meclis üyeliğinden istifa edeceğini ifade etmişti. Çağlarsu, “Böyle ihale yok. Eğer böyle bir ihale açıldıysa belgesi olmalıdır. Alıcı olmalıdır. Bu ihale ne zaman oldu, kim katıldı, kimler kazandı. Bunları ispatlaması gerekiyor. Eğer böyle bir ihaleye ben ya da 7 göbekten bir akrabam katıldıysa ispatlasın. İspatlarsa ben meclis üyeliğimden istifa ederim. Eğer ispatlayamasa kendisi belediye başkanlığından istifa etsin. Kongrede böyle bir açıklamam da olmadı” demişti.

Çağlarsu’nun ilçe kongresinde yaptığı konuşmanın görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde Çağlarsu şu ifadeleri kullanıyor:

“Başkanımızın konuşmasında çokça zikredildi. O meclis üyesi benim divan başkanım. Ben çiçekçiyim, gazeteciyim, meclis üyesiyim. Yani ben çiçek ihalesini istedim diye… Ben çiçekçiliği bırakmışım oğluma devretmişim. 25 yıldan beri çiçekçilik yapmışım. ‘Artık emekliyim Karaburun'a gidip yaşayacağım’ diyorum hayatımı. ‘Yeğenine sahip çık’ demişim. Bu mu çiçek ihalesi isteme? Seçim öncesinde o başkandan çiçekler, öteki  başkandan çiçekleri sonra çiçekleri ben başkasına vereceğim. Ayıptır ya ayıptır bu ya. Ben kendime istemiyorum. Ayıptır bu ya. Belediye meclis üyesi olduğuma bin pişmanım. Nereden oldum belediye meclis üyesi” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.