Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de temizlik atağı

Gaziemir’de temizlik atağı

Gaziemir Belediyesi yeni aldığı 3 bin litrelik çöp konteynırlarını vatandaşın kullanımına sundu. Eski konteynırların temizlik, bakım, onarım ve boyası belediyenin atölyelerinde yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalarda tekrar halkın kullanımına sunulacak.

  • Ege Postası
  • 15.08.2018 - 10:12

İzmir’in en temiz ilçelerinden biri olan Gaziemir’de, belediye cadde ve sokaklardaki mevcut çöp konteynırlarını yenileriyle değiştiriyor. 3 bin litre büyüklüğünde yeni çöp konteynırları alan Gaziemir Belediyesi, kullanımdaki konteynırlardan eskiyen ve yıprananları yenileriyle değiştiriyor. Mevcuttaki 800 litrelik konteynırların yerine 3 bin litre kapasiteli çöp konteynırları koyan belediye, daha yüksek kapasiteli bu çöp kutularıyla çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. 

Konteynırların yenilenmesiyle çevreyi tehdit eden unsurlar, çöplerin neden olduğu mikrop ve bakteri oluşumu, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor. Kent genelindeki tüm konteynırları belirli aralıklarla yenileriyle değiştiren Gaziemir Belediyesi, eski konteynırların bakım, onarım ve temizliğini atölyelerinde yaptıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalarda tekrar kullanıma sunacak. 

Çöp toplama konusunda devrim niteliğinde uygulama çöpleri belirli saatlerde poşetle toplama sistemini ve geri dönüşüm projesini hayata geçiren ilk belediye olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Daha temiz bir Gaziemir için, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.