Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de orman yangını

Gaziemir'de orman yangını

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, büyümeden, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülürken, 3 hektarlık alanın yandığı belirtildi. Alevler, büyümeden kontrol altına alındı

  • Ege Postası
  • 24.08.2019 - 16:11

Gaziemir'de bulunan Sarnıç Mezarlığı yakınındaki ağaçlandırma alanında, saat 15.30 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine ekipler, bölgeye 3 helikopter ve 6 arazöz ile sevk edildi.

Yerleşim alanlarına yakın konumdaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı çalışmayla kısa sürede kontrol altına alındı. 3 hektarlık alanın yandığı, söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan yangın bölgesine gelen çok sayıda vatandaş, çalışmalara destek vermeye çalıştı. Bazı vatandaşlar, yangının mezarlığa sıçramaması için bölgedeki ağaçları ıslattı. 

(DHA)

İzmir'de makilik yangını

İzmir'in Beydağ ilçesindeki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. 

Adaküre Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle makilik alanda yangın çıktı. 

Kısa sürede kestane ve incir ağaçlarının bulunduğu bölgeye sıçrayan alevlere, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edildi.

İlçe belediyesi itfaiyesinin de desteğiyle yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. 

Mahalle Muhtarı Avni Çolak, kestane ve incirliklerin hasar gördüğü yangının büyümeden kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu söyledi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.