Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de o işçiler sendikayı suçladı!

Gaziemir'de o işçiler sendikayı suçladı!

Gaziemir Belediyesi’ne bağlı Gazi Bel Şirketi’nde çalışan işçiler, Belediye İş Sendikası’nın “zorla sendika değiştirdiler” açıklamasını, düzenledikleri basın açıklamasıyla yalandı. Yaklaşık 500 işçi, belediye önünde toplanarak, kendilerini zan altında bırakan ve suçlayan açıklamayı kınadı. Memiş Sarı: Hep birlikte Halil Arda’ya sahip çıkacağız

  • Ege Postası
  • 27.11.2019 - 14:44

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediyesi önünde halaylar ve marşlar eşliğinde açıklama yapan belediye personeli Belediye Başkanı Halil Arda’yı davet ederek çiçek verdi, teşekkür etti. Basın açıklamasına katılan ve işçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Siz belediye başkanı seçmediniz, kendinize yol arkadaşı seçtiniz. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile birlikte yöneteceğinizi birlikte üreteceğiniz, bu kentin güzelleşmesinde mücadele edeceğiniz bir yol arkadaşı seçtiniz. Hep birlikte Halil Arda’ya sahip çıkacağız” dedi. DİSK Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız’ın da konuştuğu basın açıklamasına DİSK Genel İş’in İzmir 1,3,4,5,6 ve 7 nolu şubelerinin başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Belediye İş Sendikası’nın önceki hafta belediye önünde yaptığı açıklamaya katılanlarının hiçbirinin belediye çalışanı olmadığını dile getiren işçiler, basın açıklamasında, sendikanın etkisiz ve yetkisizliğinden dolayı DİSK Genel İş Sendikası’nı tercih ettiklerini dile getirdi.

Belediye çalışanlarının, Belediye İş Sendikası’na üye oldukları 10 yıl boyunca haklarını aranmadığını, işten çıkarılan arkadaşları hakkında sendika yönetiminin sessiz kaldığını ve bir çalışanın ekonomik gerekçelerle intihar ettiğine vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Bizler, Gaziemir Belediyesi’ne bağlı Gazi Bel Şirketi’nde çalışan işçiler olarak Belediye İş Sendikası’nın başkanımız Sayın Halil Arda’yı ve biz çalışanları suçlayıcı ve zan altında bırakan ifadelerine karşı açıklama yapma gereği duyduk.

Belediye İş Sendikası, 10 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde örgütlü sendika olarak bulunuyor.

Biz, arkamızda örgütlü, güçlü ve dirençli bir sendika görmek istiyorduk. Belediye İş Sendikası ile geçen süre zarfında bizlere yönelik hiçbir çalışma yapılmadı.

Çalışanlar haklarının ne olduğunu dahi sendikadan öğrenmekte zorluk çekiyordu.

Sendika temsilcilerimiz işten çıkarıldı. Belediye İş Sendikası yönetimi bu arkadaşımıza sahip dahi çıkmadı.

Aylarca maaşlarımızı alamadık, arkadaşlarımız borçlarını ödemek için tefecilerin eline düştü. Bu süre içinde bir arkadaşımız ekonomik darboğaz nedeniyle intihar etti. Bu sürece karşın sendikamız hiçbir zaman bizi desteklemedi.

İşten çıkarılan arkadaşlarımız oldu bunun için iş bırakma eylemi yaptık. Sendika her zamanki gibi yanımızda durmadı.

Önceki haftalarda belediye önünde bizleri ve başkanımızı suçlamak üzere yaptıkları açıklamaya katılan hiçbir kişi Gaziemir Belediyesi personeli olmadığını da gördük.  ‘Belediye çalışanlarının haklarını koruyorum’ yalanının arkasına sığınarak Başkan Arda’yı suçlamak, bizleri zan altında bırakmak için başka belediyelerden insanları getirip açıklama yaptırmak ne kadar etik'

Bizleri ve başkanımızı suçlayan sendika, öncelikle kendi çalışmalarını gözden geçirmelidir. Çalışanların hiçbiri başkan ve çevresi tarafından baskı altına alınmamıştır. Hiçbir personel zorla sendikasını değiştirmemiştir. Bizler, Gazi Bel çalışanları olarak kendi hür irademizle sendikamızı değiştirdik. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Sendikanın gündem yaratmaya çalışan, başkanı ve belediyeyi karalayan çalışanları zan altında bırakan açıklamalarını esefle kınıyoruz.

Daha güzel bir Gaziemir için sendikal oyunları bir kenara bırakmalarını tavsiye ediyoruz.

Amacımız ilçemize daha iyi hizmet vermek ve evimize ekmek götürmek. Sendikal gücünü kaybetmelerinden dolayı suçu sağa sola, başkana ya da başka kesimlere atmak yerine Belediye İş Sendikası şapkasını önüne koymalı ve suçu kendinde aramalıdır.

Değişim aslında bu etkisiz ve yetkisiz sendika yöneticilerinin tavrından kaynaklandı. Bu sürecin sonunda doğal olarak çalışanlar sendikalarını değiştirme yoluna gitti. Bizlere bu anlamda çağrıda bulunan DİSK Genel İş Sendikası’nın emekçiler için daha verimli bir çalışma yapacağına inanarak bu sendikayı tercih ettik. Belediye çalışanları olarak sendikal mücadelemizi DİSK Genel İş çatısı altında devam ettireceğiz.

Bundan sonra yapılacak her türlü açıklamanın arkasında başka planlar olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.