Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de işçiler başkanla kutlamada, memurlar protestoda!

Gaziemir’de işçiler başkanla kutlamada, memurlar protestoda!

Gaziemir’de Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi üyeleri, Gaziemir Belediyesinde memurlar için imzalanan toplu sözleşmeden doğan hakların tek taraflı feshedilmesi iddiasında bulunarak eylem yaptı. Öte yandan aynı saatlerde Abdullah Arda Meydanı’nda işçiler ve Belediye Başkanı Halil Arda toplu sözleşme kutlaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2020 - 18:37

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesinde toplu sözleşme süreci ile ilgili olarak bir yanda eyelem bir yanda ise kutlama vardı.

Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi üyeleri, Gaziemir Belediyesi’nde imzaladıkları toplu sözleşmeden doğan haklarının tek taraflı feshedildiği iddiasıyla belediye önünde eylem yaptı.

"YAZIKLAR OLSUN"

Bugüne kadar bir çok görüşme, basın açıklaması ve eylem yaptıklarını ancak bir türlü sonuç alamadıklarını ifade eden Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Işık, açıklamada şunları söyledi;

“Gaziemir Belediyesi tarafından, toplu sözleşmeden doğan haklarımız, yıllardır verdiğimiz mücadelemiz gasp edilmiştir. Sürecin ilk gününden itibaren tüm diyalog kanallarını açık tutmaya çalıştık. Fakat karşımıza rant düzeni çıktı. Tüm uyarı ve iyi niyetimize rağmen bizleri bu direniş ve mücadeleye mahkum bırakanlara yazıklar olsun. Memur emekçilerinin hakkına göz dikenlere yazıklar olsun. Onların alınterini yok sayanlara yazıklar olsun. Bizleri ciddiye almayanlar bu işin bundan sonra bedelini ödemeye mahkumdurlar.Kim emekçinin, memurun; hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle uğraşırsa en ağır bedeli ödeyeceğinden ve bizimde bu bedeli ödemesi için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Artık Gaziemir için ok yaydan çıkmıştır. Gereği neyse o, yapılacaktır. İlerleyen günlerde başlatacağımız "Emek ve Adalet Çadırı", iş bırakma eylemi ile memur emekçilerinin sesini duyurmaya devam edeceğiz”

Gaziemir Belediyesi ile işyerinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi geçen Nisan ayında imzalanmıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle kutlama yapılamayan sözleşme ile ilgili olarak normalleşme süreciyle birlikte bugün yapıldı.

Belediye Başkanı Arda, "DİSK Genel İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kutlamasını bugün Abdullah Arda Meydanı’nda davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirdik. Gaziemir’imizin geleneğine uygun şekilde “etli pilav” dağıtılan etkinliğimizde belediye emekçisi kardeşlerimin yüzünü gülerken görmek benim için en büyük mutluluk oldu. Onlardan tek bir şey istiyorum. Gaziemir halkı bizden hizmet bekliyor. Hep birlikte daha iyi, daha temiz bir Gaziemir için omuz omuza çalışacağız. Toplu sözleşmemizin belediyemize, emekçilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Öte yandan Başkan Arda, "Kutlama etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Genel İş Örgütlenme Başkanı Taner Şanlı, DİSK Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ile sendikanın şube başkanlarıyla değerli yöneticilerine de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.