Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon! Mahallesinde oy kullanamadı

Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon! Mahallesinde oy kullanamadı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile Gaziemir CHP İlçe Örgütü arasında ipler kopma noktasına geldi. İlçe Örgütü, Başkan Arda’nın yurt dışında olacağının bilindiği tarihe denk getirerek, mahalle delege seçimlerini gerçekleştirdi. Böylece Başkan Arda, mahallesinde oy kullanamadı. Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon!

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 13:28

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- CHP’nin olağan kurultay sürecine giden yolu oluşturan mahalle delege seçimlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Gaziemir’de ilçe örgütünün seçim gün ve saat kararı nedeniyle Belediye Başkanı Halil Arda, kendi mahallesi Yeşil'de oy kullanamadı. CHP Gaziemir İlçe Örgütü’nün delege seçimlerinde Başkan Halil Arda’yı yok sayan tavrı, ilçe örgütü ile belediye arasında ipleri kopma noktasına getirdiği öğrenildi. İlçe başkanlığının durumu düzeltmek için Başkan Arda'yı iki listeye birden delege yazması da durumu değiştirmedi.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin 7 Ekim'des meclis toplantısında Başkan Halil Arda’nın, 10 Kasım Pazar günü kardeş şehir görüşmeleri için Almanya’ya gitmesi yönünde karar alınmıştı. Gidiş saati dahi bir ay önceden açıkça bilinen Arda’nın oy kullanmasının önüne geçmek amacıyla Beyaz listeyi destekleyen ilçe örgütünün, delege seçimlerini 10 Kasım saat 18.00 – 21.00 saatleri arasına alındığı belirtildi.. Delege seçimlerinde her ortamda tarafsız kalacağını dile getiren Başkan Halil Arda, yapılan bu hareketin ardından kendi mahallesi olan Yeşil Mahallesi’nde oy kullanamadı.

Başkan Halil Arda’nın yakın çevresine, “Hiçbir şekilde seçimlere karışmayacağımı söylememe rağmen bu yapılanları kabul edemem” diyerek sitemini dile getirdiği öğrenilirken, Partililerin duruma , “Başkanımızın yurt dışına çıkacağı tarih neredeyse bir buçuk ay önceden belliydi. Başkanın uçak bileti saati bile belliyken ilçe yönetiminin, delege seçimlerini 10 Kasım akşam saatlerine koyması herkesin kafasında soru işareti bıraktı. Eğer ahlaki davransalardı Yeşil Mahallesi seçimini bir gün önceye alabilirlerdi” yorumları yapıldığı aktarıldı.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin de konuyu yakından takip ettiği, gelişmelerden rahatsız olduğu öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.