Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de 94. yıl coşkusu

Gaziemir’de 94. yıl coşkusu

Gaziemir’de Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk’ün Halka Seslenişi ve Büyük Türkiye Orkestrası’nın özel konseri ile devam etti. Başkan Şenol, “Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını yasaklarla, baskılarla yok edemezler” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2017 - 11:40

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Korteji ile başlayan kutlama programına katılan binlerce Gaziemirli Türk bayrakları, Atatürk görselleri ve meşalelerle Türkan Saylan Caddesi’nden Festival Alanı’na yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, STK ve dernek temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve binlerce Gaziemirli katıldı. Özel kutlama programında tek yürek olan vatandaşlar, “Cumhuriyetin bekçisiyiz” diye haykırdı.

Festival Alanı’nda devam eden kutlama programında Mustafa Kemal Atatürk üç boyutlu video tekniğiyle halka seslendi. Atatürk’ü halka sesleniş konuşmasını dikkatle izleyen Gaziemirliler hüzün ve coşkuyu bir arada yaşadı. Daha sonra sahne alan Büyük Türkiye Orkestrası, Gaziemir’deki 94. yıl coşkusunu zirveye taşıdı. Anadolu’nun dört bir yanından ezgiler seslendiren Büyük Türkiye Orkestrası’na Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da danslarıyla eşlik etti. Belediyenin şampiyon dansçıları da gösterileriyle alkış aldı.

ŞENOL GENÇLERE SESLENDİ

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kurtuluş savaşının diğer toplumlara örnek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini etkisizleştirmek için yapılanlarla yüreğimizin yandığı zamanları yaşıyoruz.  23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri yasaklamaya çalışanlara söyleyecek çok sözümüz var bizim. Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini ülkenin dört bir yanında tekrar yakarız. Cumhuriyet Bayramını engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsinler, biz Cumhuriyet’i korumak için gerekirse canımız veririz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.