Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir CHP'de Kasım Özkan dönemi

Gaziemir CHP'de Kasım Özkan dönemi

Yoğun Pazar mesaisinde Gaziemir İlçe Örgütü de yeni başkanını seçti. Gaziemir kongresinde yarış, Kasım Özkan ile eski Başkan Elif Becek arasında geçti. Seçimde Kasım Özkan 256 oy alıp başkan seçilirken rakibi Elif Becek 81 oyda kaldı. 7 oy geçersiz sayıldı. Gaziemir'de seçim bitti... Başkan Şenol delege seçilemedi!

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 11:24

HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI- Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda, iki adayın yarıştığı Gaziemir kongresi coşkuyla başladı.

2012 yılından beri ilçe başkanlığı görevini sürdüren Umut Tekin’in aday olmama kararı sonrası 2 isim ilçe başkanlığı için yarıştı.

392 delegenin 344'ü oy kullanırken, 48 delege seçime katılmadı. 

Kasım Özkan ve Eski Başkan Elif Becek arasında geçen kongrede Özkan 256 oy alıp başkan seçilirken, rakibi Elif Becek 81 oyda kaldı. 7 oy geçersiz sayıldı.

Kasım Akdağ'ı destekleyen partililer zafer sonrası kongre salonunda halay çekti.

Umut Tekin'in her iki listede yer alması dikkat çekerken, Özkan il delege listesinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a yer vermedi. Becek seçimi kaybedince Şenol da il delegesi seçilemedi. 

ÖZKAN BAŞKANLIĞINDA YENİ YÖNETİM

Özkan başkanlığındaki yeni ilçe yönetim kurulu Erdal Dündar, Yasin Ergül, Semih Kalfa, Ekrem Karaca, Nilgün Karadeniz, Orhan Karaoğlu, Çağdaş Koçak, Emin Kuş, Gülen Özcan, Cihan Özkan, Tülay Özmakinacı, Hazel Öztürk, Hülya Sert, Hakan Sütlü, Mustafa Tanju Tekgül ve Mehmet Topsakal'dan oluştu.  

İL DELEGELERİ 

Özkan ve Umut Tekin ile birlikte Halil Arda, Neriman Bağcı Türkeri, Mehmet Çağlı, Yüksel Demirsoy, Sadık Dinler, Cem Koç, Yasemin Korkmaz, Abdurrahim Nursoy, Cansu Sarı, Bengü Sayköse, Murat Serin, Murat Hüdaverdi Sönmez, Nimet Şekercioğlu, Tahir Türksay ve Meral Yiğit ise il delegesi seçildi. 

ŞENOL DELEGE OLAMADI

Becek'in yönetim listesinde Battal Altınbulak, Hasan Emre Alakuş, Ebru Aykaya, Ece Aytaç, Ayşegül Doğanay Bulut, Murat Balcı, Ercan Cankılıç, İrfan Canpolat, Vicdan Özcan Coşkun, Nuran Hamutci, Batuhan Bekir Işık, Gürdal Kan, İlhami Kirazlı, İsmail Özalp, İlhan Özgün ve Varol Zenginobuz yer alıyordu.

İl delege listesi ise; Becek ve Başkan Şenol'un yanı sıra Emin Aksoy, Seydi Aktaş, Özlem Ayan, Elif Becek, Kenan Biçer, Oya Calpbinici, Sultan Coşgun, Cemal Çalışkan, Ramazan Kaya, Selami Kaymak, Melahat Köse, Mine Küsmüş, Yücel Özgür, Serhan Seyhan, Umut Tekin ve Orhan Yavuz vardı. 

GÜN İÇİNDE KONGREDE YAŞANANLAR

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan yaptı..

Adaylardan kürsüye çıkan ilk isim Elif Becek oldu. Becek, “2'nci kez bu teraziye çıkmak kolay değil. Bayrağımızı en ileriye taşımak için sizlerin huzurunda ilçe başkanlığına yeniden aday oldum. Ben olmak için değil, biz olmak için buradayım. Kesinlikle kavga kültürünü istemiyorum" diye sözlerine başladı ve şöyşe devam etti;

BECEK: BİR BAŞKA KİŞİNİN ADAYI OLMAM

"Ben bir başkasının adayı olamam, olmam. Beni tanıyan tanır çıkarım aslan gibi yanlışta yapsam yanlış yaptım diyecek kadar yürekliyim. Benim bir başka kişinin adayı çıkmam. Bölünmek bizlere zarar veriyor. Biz düşmanı aramalıyız kendi içimizde değil. Çanakkale'de olmam sebebiyle 1 Aralık’ta Gaziemir'e döndüm, bilgim dışında aday ve değil gibi bir şeyler dolaşıyordu. Son güne kadar aday değilim. Daha önce de böyle bir tasarrufum vardı şuanda da aday olabilir ben kendisinden çok memnunum Umut Başkanın. Bir gün baktım ki kendisinin yazdırmadığını düşünüyorum, örgütün adayı diye arkadaşımız çıktı.Umut Başkan aday değilmiş ben kendisine sordum aday mısın bana söylediği şu aday değilim ben kulaktan duymalara inanmam ben senin ağzından duymak istedim. Beni muhalefet olarak nitelendirebilirsiniz ama ben bu partinin bir neferiyim. Benim bu partiye vefa borcum var sessiz insanların sesi olacak bir sorumluluğum var. Çıkacaksan aday değilim Umut başkanım dedim. ‘Hayır abla ben aday değilim’ dedi. Aday olmak istiyorum dedim geçmişi kurcalamak istemiyorum eğer sen aday değilsen ben gerçekten aday olmak istiyorum dedim. Üzüldüğüm tek nokta sizler gibi bu partinin üyesiyim ben. Bu partiye emek vermiş bir kişi olarak aday oldum. Kasım Başkan’ım çok değer verdiğim bu partiye emek vermiş bir insandır o olabilir genç arkadaşlarımızda çıksın istedim ben. Kimseden oy vermesi için bir medet ummadım. Sadece aradım sizlerden destek istiyorum dedim. Laf çıktı belediye başkanı aday çıkardı. Kasım Başkan dedi ki yanlış şeyler var ve o yanlışın yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu ilettim. Söyleyeceğim şeyin bedelini ödeyecek kadar yürekliyim kimse beni bunu böyle yap diye yönlendiremez. Benim üzerime düşen ne varsa yapacağıma yemin ediyorum. Biz değil birlikte olmak için buradayım ben."

ÖZKAN: ÇITA ÇOK YÜKSEK

Becek’ten sonra kürsüye gelen isim Kasım Özkan oldu. Özkan,  “İlçe başkanım konuştuğunda çok duygulandım. 1973 yılından beri partinin içindeyim. Afyon gibi bir yerde 25 yıl görev aldım. 44 yıl oldu, hep dik durdum, eğilmedim, bükülmedim. Hep muhalefetle geçti. İktidardan fazla hizmet verdim. Burada olumsuzluk çıkacak diye bir şey yok. Benim adaylık niyetim yoktu. Çağrıldığımda da şaşırdım. Bizim için en önemli konu cumhurbaşkanlığı seçimidir. Çok planlı, programlı çalışmamız lazım. Ben partime bu anlamda çok güveniyorum. Bu görevin zor bir görev olduğunu biliyorum. Önümde çok çalışmış bir örgüt var. Umut Başkan’ım çıtayı oldukça yükseltti. Bu partiyi iktidar yapmak boynumuzun borcudur. Umut Başkan’a dedim ki benim hitap şeklim zayıf. Gider oturur çay içer, sorunları dinlerim. Adil davranacaksın, toparlayıcı olacaksın, herkesi bağrına basacaksın. Delege arkadaşlarımdan bir isteğim var. Herkes elinden tutup birini getirse bu salona sığmayız. Bu partiyi gençleştirmek zorundayız. Ben bu zorlu görevi kabul ettim. Aynı ilkelerde bu işi yapacağımıza inanıyorum. Umut Başkanımızın siyasi hayatında yolunun açık olmasını diliyorum. Herkesi selamlıyorum ve kongremizin ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ARSLAN: BİZ BİRBİRİMİZİN RAKİBİ DEĞİLİZ

Divan Başkanı seçilen Ednan Arslan açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Arslan, "CHP Gaziemir İlçe Örgütü benim için çok değerli. Hep sıcak bir dostluk gördüm. Aramızda bu anlamda büyük bir sevgi gelişti seçimlerde örgütümüzle birebir çalışarak daha da güçlendi. İlçe başkanlığı dönemimde de hep derdim biz Gaziemir'i kıskanırdık ve onlar burada büyük işler yapıp, büyük işlere imza attılar. Gaziemir olarak geçmişte uzun yıllar seçim kazanamamış bir ilçe yumruk halinde CHP'nin yıkılmaz kalesi yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Gaziemirli olmak bir ayrıcalıktır onu bir kez daha gördük iki aday salona girdi büyük bir çoşku vardı. Mevcut başkanımız ellerini kaldırdı biz birbirimizin rakibi değiliz, biz birbirimizin dostlarıyız bizlere de yakışan budur biz CHP'liyiz.

CHP'Lİ OLMAK KOLAY DEĞİL

İstanbul'da Ataşehir Belediye Başkanımızı haksız yere görevden el çektirdiler. Bizler şeffafız gelin istediğiniz gibi denetleyin, bizlerin kimselerden korkumuz yok. CHP'li belediye başkanları yanlız değiller... Geçmişte de gördük biz bunları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de bir baskın, algı operasyonu yapıldı. Bir sürü masum insan hapislerde kaldı. 397 yıl gibi tarihi bir ceza istediler aslanlar gibi gittik, Aziz Kocaoğlu alnının akıyla çıktı ne oldu. Karanlığın zifiri olduğu an aydınlığa en yakın olduğu andır. Bu kongreler ayrıştırıcı değil birlik ve  beraberlik olsun ki biz o insanlara umut olalım. CHP'li olmak kolay değil zaten CHP'li olmak kolay olsaydı, Atatürk Samsun'a çıkmazdı, bizler onun evlatlarıyız. Yolumuz açık olsun, Yolunuz açık olsun, Kongremiz hayırlı olsun.

ADAYLARI UNUTMADI

Umut Tekin gençlik kollarından beri çalıştığımız dava arkadaşım bugün bayrağı bir başka arkadaşımıza teslim edecek ona çok teşekkür ederim. Elif Hanım son derece başarılı iyi bir anne, iyi bir CHP'li kendisine teşekkür ederim cesaretinden dolayı. Çok sevdiğim Kasım Özkan iyi bir CHP'li partimizin bir noktada tutmak değil daha yukarıda tutmak için aday olduğu için kendisine de teşekkür ederim"

MOROĞLU: KATKI VE SABIR BEKLİYORUM

Divan Başkanı Arslan, protokolde bulunan PM Üyesi Mustafa Moroğlu'nu kürsüye davet etti. Moroğlu, 'Hepimiz CHP'nin başarısı için çalışacağız görevlerimizi  yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Bugün kongre delegesi arkadaşlarımdan kongreye katkı koymalarını ve sabırla izlemelerini istiyorum. 2 yıllık süreçte örgütün yaptığı şeyleri izleyeceğiz, dinleyeceğiz ve bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımıza da fikrimizi söyleyeceğiz' dedi. 

ŞİMDİ KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR, TAYYİP CEVAP VERİYOR

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “15 yıldır cumhuriyeti yok etmeye çalışanlar son 1 ayda Atatürkçü oldular, utanmasalar İzmir Marşı’nı söyleyecekler grup toplantılarında. Şimdi birden bire Atatürkçü olmaları aklıma şunu getiriyor. Bunlar bitti, eriyorlar son kullanma tarihi 2019 da bitiyor. Yandaş medya kanalıyla milleti hipnotize etmeye çalışıyorlar. Ben bu kadar çalan, çırpan, yolsuzluk yapan bir iktidar görmedim. Büyük ihtimalle savcılar bu dekontları, inceleyecek ve diyecekler ‘evet biz bunları inceledik, bunlar doğru ama burada bir suç yok’ diyecekler. Adını bile bilmediğimiz Gaziemir’den küçük bir yer MAN Adası’na giden paralara ‘bunda bir suç yok’ diyecekler. Burada bir para trafiği var ama bu para nereye neden gidiyor. Bence bu paralar Türkiye’de AKP iktidarın aldığı rüşvetin ta kendisi. Şimdi sormak lazım neredeyse 40 yıldır İzmir'de ticaret yapıyorum ama ben 2,5 milyon doları bir arada görmedim. ‘Adalet Yürüşü’ne kadar olan süreçte gündemi onlar belirliyordu. Ama şimdi Kılıçdaroğlu konuşuyor, Tayyip cevap veriyor hemen gündemi saptırıp, belediyelerimize müfettiş yolladılar ama biz müfettişten korkmayız. Bizim belediye başkanlarımızın alnı ak. İnanıyorum ki şimdi belediyelerimize algı yaratacaklar CHP'li belediyelerde yolsuzluk var şeklinde algı oluşturacaklar. Bunlara dikkat etmeliyiz.
Son olarak iki arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Kazanan kim olursa olsun, kazanan her zaman CHP olacaktır.”

PURÇU: KAZANAN CHP OLACAK

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Çok kritik dönemlerden geçiyoruz mevcut zaman ve süreçten endişe duyuyoruz kaygıyla takip edip elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2002'den 2017 yılına kadar olan 15 yıllık süreci gözden geçirin başımıza gelen her şey planlanmış ve hesaplanmış ve şuan bu ülkeye acı ve işkence çektiriyorlar. Bu hükümet döneminde bunların bu planları karşısında dik duran tek merci CHP’dir. Bu seçimi hızlı bir şekilde bitirip asıl mücadele etmemiz gereken kişiler dışarıda, yani iktidar ülkenin buna ihtiyacı var. Bugüne kadar Gaziemir'e kadar emeği geçen ilçe başkanıma yönetimine ve belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan kardeşlerime de yöneticilerime de iyi yapacaklarına inanıyorum iki adaya da başarılar diliyorum. Her zaman dediğimiz gibi kazanan CHP olacak.”

DEMİRSOY’DAN SERT ÇIKIŞ: BEN ASANSÖR DEĞİLİM!

Kongrede kürsüye çıkan İlçe eski Başkanı Yüksel Demirsoy, “Gaziemir'de tek aday olmasını istedim. Daha sonra Meclis üyesi Kasım Özkan beni aradı ‘ağabey ben aday olacağım desteğini bekliyorum’, ben de tek listeyi desteklediğimi ilettim. Ardından Elif ablam, kardeşim beni aradı ve aday olduğunu dile getirdi.  Ben de üzülerek tek aday olmasını istememdeki gerekçeyi ona da anlattım. Ben asansör değilim kimse bana binerek bir yerlere çıkamaz. Ben İZBAN da değilim. ESBAŞ'a geldiğinde burada ineceğim, Gaziemir'e geldiğinde ben ‘burada ineceğim’ diyecekler. Konuyu uzatmak istemiyorum. Kasım kardeşime ve Elif ablama çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.”

ŞENOL: ALNINDAN ÖPEYİM

Tekin'in eleştirilerine yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol,  "Çok büyük emekleri var kendi örgütü üzerine gerçekten çok büyük emekleri var ve çok başarılı oldu. Belki de birçok ilçe bizi örnek aldı, güzel şeyler başardırlar, onlara teşekkür ediyorum. Ben ondan kendim adına destur aldım. Az önce tehdit konusu konuşuldu. O arkadaşım çok rahat çıksın ve 'Başkan beni tehdit etti' desin... Diyebilirse, ben alnından öpeyim, teşekkür edeyim. Aday olan iki kardeşimize de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.'

KONGREDEN NOTLAR

Kongreyi CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse İzmir Milletvekili Ali Yiğit  ve çok sayıda partili takip ediyor.

Öte yandan kongre salonuna giriş yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol büyük bir çoşkuyla karşılandı. Şenol'un sağ kolunun sargılı olması dikkatlerden kaçmadı.

Salona giriş yapan mevcut Başkan Umut Tekin partililer tarafından büyük bir çoşkuyla karşılandı. Giriş yaptığı andan itibaren salonda 'gönüllerin başkanı Umut Başkan' sesleri yükseldi.

Öte yandan kongrede Özkan’a İlçe Başkanı Tekin, Becek’e ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol destek veriyor.

Kasım Özkan'ın kongre salonuna girmesiyle 'İşte örgüt işte başkan' sesleri yükseldi.

Mevcut İlçe Başkanı Umut Tekin ve adaylar Özkan ile Becek kongre salonunu selamlayarak, el ele birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.