Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1442
%-0.11
Altın 2.241,090
%-0.11
Bist-100 8,73
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir bütçesine AK Parti'den sert tepki

Gaziemir bütçesine AK Parti'den sert tepki

İzmir’in Gaziemir Belediyesi Meclisi ekim birleşiminde gündeme gelen 2019 yılı gelir-gider bütçesi tartışma yarattı. İlçe belediyesinin  rutin belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremediğini vurgulayan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, sadece CHP’li meclis üyelerinin oyu ile geçen bütçenin halkın ihtiyaçlarını karşılamayan makyaj bir bütçe olduğunu söyledi. Gaziemir Meclisi'nde AK Parti'den harcamalara sert tepki

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 09:53

Gaziemir Belediyesi Meclisi ekim birleşiminde 2019 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, 93 performans hedefine bağlı olarak 105 faaliyet belirlendiğini ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan, Yılmaz Akın ile Aytül Taşçı yaptıkları konuşmalarda bütçeyi sert sözlerle eleştirdi.

BÜYÜK GİDERLERİN KÜÇÜK GÖSTERİLMESİ GAYRETİMİ VAR'

Aynı iş kolu için farklı başlıklar altında oluşturulan birçok bölüme küçük bütçeler konularak büyük giderlerin saklanmaya çalışıldığını öne süren AK Partili meclis üyeleri,  genel bütçe içerisinde yol ve kaldırım düzenlemesine % 22,5 çöp toplamaya % 21, park ve bahçe bakımına ise %13 pay ayrılmasını eleştirdi.

FAİZ GİDERİ % 350 ATTIRILIYOR

Bütçede çok büyük pay ayrılan mal ve hizmet alımları için fiyat araştırmalarının tatmin edici bulunmadığı belirtilen bütçede, bazı işlerdeki aynı personel giderlerinin 3 kez yazılması dikkat çekti. Bu yıla oranla gelecek yılki bütçenin faiz giderinin yüzde 350 artmasına tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri, sahipsiz hayvanların bertaraf edileceği yazan bölümün insanlık dışı olduğunu dile getirdi.  

MALİYET ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI

Gaziemir Belediye Meclisi’nde sadece CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile değil AK Partili meclis üyelerinin de destekleyeceği oybirliği ile kabul edilen 2019 yılı bütçesini görmeyi çok arzu ettiğini belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, “Belediyenin gerçekleştireceği faaliyetlere aktarılan kaynakların etkin ve verimli kullanılamadığını gördüm. Titizlik ve ince ayrıntılardan uzak, bir liseli öğrencinin performans ödevinin bile gerisinde bir bütçe planıyla karşılaştık. Bütçemizin halkımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak bir bütçe olmasını isterdim. Fiziki yatırımların yanı sıra kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine dokunacak insan odaklı bir bütçeyi kazanacağımız yerel seçimlerden sonra biz yapacağız. Gaziemirli hemşerilerimizin içi rahat olsun”dedi.

Hararetli tartışmaların ardından AK Partili meclis üyelerin red oyu verdiği 2019 yılı bütçesi CHP'li meclis üyelerinin kabul oylarıyla 138 milyon 645 bin lira olarak kabul edildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.