Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantep'te patlama: 2 şehit, 23 yaralı

Gaziantep'te patlama: 2 şehit, 23 yaralı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 2 polisin şehit olduğunu, 19'u polis 23 kişinin yaralandığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2016 - 10:24

Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentte bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polisin şehit olduğunu, 9'u polis 13 kişinin yaralandığını bildirdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentte bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 1 polisin şehit olduğunu, 19'u polis 23 kişinin yaralandığını bildirdi.  

Patlamanın ardından silah seslerinin duyulduğu belirtiliyor. Şiddetli patlamada çevredeki binaların camları kırıldı.

Teröristlerin iki araçla geldiği, patlama sonrası kaçtığı iddia ediliyor. Patlama sonrasısilah seslerinin duyulduğu, çatışma yaşandığı da belirtiliyor.

BEYAZ RENKLİ ARAÇ ARANIYOR

Olayın ardından camları kırık beyaz renkli bir hafif ticari aracın arandığı belirtildi. Bölgeye giden tüm yollar güvenlik amacıyla kapatıldı.

Gaziantep'te polisten 'sahte ambulans' anonsu

Gaziantep'te bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından polis telsizlerinden yapılan biranons dikkat çekti. Anonsta polis ekipleri, sahte ambulansla terör saldırısı düzenlenebileceği ihtimaline karşı uyarıldı.

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

SALDIRI İSTİHBARATI VARDI İDDİASI

Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.