Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5846
%0.26
Altın 2.477,150
%-0.24
Bist-100 9.578,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantep saldırısında yeni iddialar

Gaziantep saldırısında yeni iddialar

Gaziantep'teki saldırı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep Emniyet Müdürülüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 2 polis şehit oldu, 18'i polis memuru olmak üzere 22 kişi yaralandı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2016 - 23:39

Güvenlik kaynakları, saldırıda 1 Mayıs tarihinin ve patlama saatinin özellikle seçildiğini söyledi. Teröristin IŞİD üyesi İsmail G. olabileceği ihtimali üzerine babası gözaltına alındı. İşte Gaziantep'ten gelen son dakika haberleri

Olay, bugün saat 09.17'da, Şehitkamil ilçesi İncili Pınar Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 Nolu Cadde üzerinde gerçekleşti. Teröristler iki araçla Gaziantep Emniyet Müdürülüğü önüne geldi. Daha sonra öndeki aracın içinden, emniyet müdürlüğünün önündeki polis ekiplerine ateş açtı. Bu sırada da ikinci aracı emniyet müdürlüğünün önüne bıraktı. Ardından olay yerinden hızlıca uzaklaştı. Nöbetçi polis memurun aracı fark edip yaklaştığını görünce, aracı infilak ettirdi. Saldırıda 1 polis memuru olay yerinde, 1 polis memuru hastanede şehit oldu. 18 polis ile 4 sivil vatandaş ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli hafif ticari bir araç, polis ekiplerince aranıyor. Ayrıca patlamanın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, telsizden yapılan anonsla, sahte 112 Acil Servis ambulansları kullanarak teröristlerin ikinci bir eylem gerçekleştirme ihtimaline karşı uyarıldı.


GAZİANTEP'TEKİ SALDIRDA ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Gaziantep'te bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 No'lu Cadde'de bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan polis memuru, tedavi gördüğü 25 Aralık Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. 

Saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2'ye yükseldi. Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 No'lu Cadde'de 09.20 sıralarında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu bir polis şehit olmuş, 2'si ağır olmak üzere 19 polis ve 4 vatandaş yaralanmıştı. 


TERÖRİST SALDIRIDA TNT KULLANMIŞ, İSTİHBARAT OLASI FACİAYI ÖNLEMİŞ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü terör ve istihbarat birimleri bir süre önce, kentte güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısı olabileceği bilgisine ulaştı. İstihbarat birimleri, teröristlerin bomba yüklü araçla özellikle polislerin yoğun olduğu bölgede saldırı gerçekleştireceğini saptayınca, alarm durumuna geçildi. Polis, kentte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı, personeli uyardı.

Günler öncesinden alarm durumuna geçen Emniyet Müdürlüğü, polislerin kullandığı servis araçlarının saatlerini ve güzergahlarını günlük olarak değiştirerek olası saldırıları önlemeyi hedefledi. Bugün de 1 Mayıs nedeniyle polislerin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, midibüs ve otobüslerle görev alacakları eylem bölgelerine gitmesi planlanıyordu. Ancak, terör saldırısı istihbaratı nedeniyle dün gece bu uygulama iptal edildi ve polislerden evlerinden görevlendirildikleri alana gitmeleri istendi.

Kuvvetli istihbarat nedeniyle polis, Emniyet Müdürlüğü önünden geçen Vergi Dairesi ile Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünden geçerek Muammer Aksoy Bulvarı’na bağlanan yaklaşık 200 metrelik yolu da bariyerlerle trafiğe kapattı.

Ancak, sabah saatlerinde Muammer Aksoy Bulvarı üzerinden bariyerleri geçen ve bu sırada Emniyet Müdürlüğü önündeki kulübede görevli olan polislerin ateş açarak durdurmaya çalıştığı bomba yüklü araç tam Emniyet Müdürlüğü giriş kapısının bulunduğu bölgede patlatıldı. Patlamada bu sırada nöbetçi kulübesinde görevli polis memuru şehit oldu.

SALDIRI TNT İLE YAPILMIŞ

Güvenlik kaynakları, saldırıda 1 Mayıs tarihinin ve patlama saatinin özellikle seçildiğini söyledi. Kaynaklar, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensubunun 1 Mayıs nedeniyle görev alacak personelin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak dağılacağını tahmin ederek saldırıyı bu noktada gerçekleştirdiğini kaydetti.

Önceden alınan önlemler ile daha büyük facianın önlendiğini kaydeden güvenlik kaynakları, parçalanan minibüste yapılan ilk incelemede patlamada kullanılan patlayıcının cinsinin TNT olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Patlamada kullanılan patlayıcının miktarının henüz netleşmediğini ama çevreye verdiği zarar göz önünde tutulduğunda en az 300 kilo olduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, patlayıcıya ayrıca daha fazla can alması için demir parçacıklar, şiddetini de artırması için gübre ile güçlendirildiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN: GAZİANTEP'TEKİ PATLAMANIN HEDEFİ POLİSLERDİ

Bu arada Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırıda hedefin polisler olduğunu söyledi. Erdoğan, son dönemde Gaziantep’te polislerin IŞİD, PKK ve paralel yapıya yönelik operasyonlar yaptığını belirterek, "Amaç polisi sindirmekti. Ancak bunda başarılı olamayacaklar. Önceden alınan önlemler daha büyük olayları önledi" dedi.

GAZİANTEP'TEKİ PATLAMANIN ARDINDAN IŞİD OPERASYONU, GÖZALTILAR VAR

Gaziantep’te 2 polisin şehit olduğu, 18’i polis 22 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi. Baskında; saldırıyı gerçekleştirdiği ve patlamada parçalanarak ölen ve IŞİD üyesi olduğu önü sürülen İsmail G.’nin babasının de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin edilen ve parçalanarak ölen kişinin İsmail G. olup olmadığının da yakınlarından alınacak örneklerin eşleştirmesi ile kesinlik kazanacağını kaydetti.


GAZİANTEP'TEKİ PATLAMANIN ARDINDAN ULAŞIMA KAPANAN ARAÇ VE METRO SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Gaziantep'teki patlamanın ardından olay yeri ve çevresindeki ulaşıma kapanan yollar yeniden trafiğe açılırken, metro seferlerine de başlanıldı. 
Gaziantep'te sabah saatlerinde gerçekleşen patlamanın ardından olay yeri ve çevresindeki tüm ana ve ara yollar ulaşıma kapanarak, geniş güvenlik tedbirleri alınmıştı. Bölgedeki metro seferleri de durdurulmuştu. Yaklaşık 5 saat sonra yollar yeniden ulaşıma açılırken, metro seferlerine de başlandı.

 

GAZİANTEP’TEKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GELDİ

Gaziantep’te meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı geldi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklandığı bildirildi.
Açıklamada, "01.05.2016 tarihinde ilimiz Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi 4 Nolu Cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına” karar verilmiştir’’ ifadeleri yer aldı.


- “TERÖR SADECE GAZİANTEP, ANKARA, İSTANBUL’U HEDEF ALMIYOR, AVRUPA VE DÜNYANIN BÜTÜN ŞEHİRLERİNİ HEDEF ALIYOR”

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Terör sadece Gaziantep, Ankara ve İstanbul’u hedef almıyor, Avrupa’nın ve dünyanın tüm şehirlerini hedef alıyor” dedi. 

Gaziantep’te patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, önceki hafta Brüksel’deki toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda terör örgütlerine karşı Avrupa’nın doğu sınırlarının güvenliği konusunu söylediklerini kaydetti. Bugünkü terör saldırısının tüm dünyayı hedef aldığını belirten Şahin, “Geçtiğimiz hafta Brüksel’de, ‘Buralar aynı zamanda Avrupa Birliği’nin doğu sınırları olduğunu, buraları korumanın Türkiye ile birlikte aynı zamanda Avrupa’nın sorumluluğunda olduğunu dile getirdik. Terör örgütlerinin hiç birisini diğerinden ayırt etmeksizin ortak mücadele yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Gaziantep’in, Ankara’nın Türkiye’nin herhangi bir şehrinin güvenli olmaması durumunda, Paris’in de, Brüksel’in de Londra’nın da güvenli olamayacağını, teröre karşı ortak mücadele etmememiz durumunda biz Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da ne tür saldırılara maruz kalıyorsak, bunun benzerlerini Paris’te Londra’da, Brüksel’de ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de yaşanabileceğini söyledik. Bunları yaşadıkça da maalesef görüyoruz. Terör sadece Gaziantep, Ankara ve İstanbul’u hedef almıyor. Avrupa ve dünyanın bütün şehirlerini hedef alıyor. Onun için oturup aklı başında terörle mücadeleye yönelik stratejiler geliştirilmesi ve kimi ülkelerin terörün arkasında durmaktan ve ya teröre sempati duymaktan geri durması lazım” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YABANCI ÜYELERİ
Şahin, dünyanın ve Avrupa’daki terör saldırılarında Türk vatandaşı bulunmamasına rağmen, bu bölgelerdeki saldırılarda ise sıkça yabancı terör örgütü üyelerinin yer aldığına dikkat çekti. Şahin, “İngiltere’ye karşı mücadele eden İrlanda, kurtuluş örgütünün içerisinde herhangi bir Türk vatandaşını bulamazsınız. Veya Avrupa’nın içerisindeki herhangi bir saldırıda bir Türk vatandaşına rastlamazsınız. Ama nedense, biz bu coğrafyada, zaman zaman böyle farklı ülkelerden insanların geçiş yaparak, bu ülkede, bu coğrafyada, bir istikrarsızlaştırma politikası, içerisinde görüyoruz. Bu sınırlar Gaziantep’ten başlayarak, doğu’ya giden bütün sınırlar, Avrupa’nın doğu sınırlarıdır. Eğer bir bütünleşme söz konusuysa, AB ile Türkiye arasında yakınlaşma, söz konusuysa, bu sınırların da güvenliğinde Avrupa’nın da aynı zamanda sorumlu olduğunu söylemekte yarar var” diye konuştu.
Şehit polislere rahmet yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Şahin, “Gaziantep öyle bir şehirdir ki, paylaşım ve kardeşlik şehridir. Gaziantep hiçbir işgalin teslim alamadığı, bir şehirdir. Teröre de asla teslim olmayacaktır” ifadelerini kullandı.


ALEV TOPU OLUŞTU

Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.