Dolar 32,5468
%0
Euro 34,8650
%0
Altın 2.438,410
%0.34
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazetenin dağıttığı AK Parti logolu Atatürk posterine tepki

Gazetenin dağıttığı AK Parti logolu Atatürk posterine tepki

İzmir’de yayın yapan önceki yıl ulusal gazete olan bir gazetede bugün dağıtılan AK Parti İzmir İl Başkanlığı logolu Atatürk posteri İzmirlilerden tepki gördü. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Gazeteyi kapatsın, AK Parti Yayın Organıdır yazsınlar” dedi. Mustafa Balbay ise "İzmirliler bu numaraları yemez" yorumunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 17:47

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI / ÖZEL HABER- AK Parti İzmir İl Başkanlığı bugün bastırdığı Atatürk posterlerini İzmir’de ulusal bir gazete aracılığıyla dağıttı. Poster üzerindeki AK Parti İzmir İl Başkanlığı logosu ise tepki çekti.  CHP’li İzmir milletvekilleri Atatürk posteri üzerinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı logosunun bulunmasının doğru olmadığını ifade ederek Egepostası’na posteri değerlendirdi. Milletvekili Mustafa Balbay ise "Atatürk'e hoş geldiniz. Ancak İzmirliler bu numaraları yemez" yorumunda bulundu. 

CHP İzmir Millevekili Tacettin Bayır gazetenin adını AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yayın Organı olarak değiştirmesi gerektiğini belirterek “Bu inanılmaz bir şey. O zaman gazeteyi kapatsınlar, tepesine AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yayın Organıdır yazsınlar. Böyle bir şeyi ben bu güne kadar görmedim. Bir gazete bir Atatürk resmi dağıtabilir, buna itirazım olmaz. Türk  bayrağı da dağıtabilir. Ama bir siyasi partinin logosunu  koyup dağıtması enteresan bir şey. Gerçekten ilginç. Taraf olunur da bu kadar da taraf olunur mu yah? Nasıl diyeceksin tarafsızım diy? O zaman biz de verelim kendilerine CHP logolu Atatürk resmi. Altına da CHP İzmir İl Başkanlığı yazsın, onu da dağıtsınlar. Dağıtırlar mı artık onu da onlara sormak lazım” diye konuştu.

BU TAKİYEDİR

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise AK Partililerin Atatürk aleyhine söyledikleri tüm sözlerin kayıt altında olduğunu ifade ederek son günlerde Atatürk ile ilgili söylem değiştirilmesini takiye olarak nitelendirdi. Çam “Düne kadar iki ayyaşa varıncaya kadar her türlü hakareti yapan AKP ve Genel Başkanı’nın, Atatürk’ü  sahiplenip poster bastırıp dağıtmasını inandırıcı bulmuyorum. Bu bir takiyedir. Atatürk’e ve cumhuriyete söyledikleri her şey kayıt altındadır. O gazete de hükümetin ve AKP’nin arkda bahçesi olduğu için her türlü propagandanyı yapabilirler” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel de, konunun yorumlanacak bir yanı olmadığını belirterek “Yorumlanacak bir durum değil...” dedi.

“ATATÜRK’E HOŞ GELDİNİZ!”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da "İzmirli bu numaraları yemez. 29 Ekim’de de başlamıştı. Ben Atatürkçülüğünü ilan etmek isteyenlere Atatürk’e hoş geldiniz diyorum. Pek çok amaçları, değerlendirmeleri olabilir. Değişik amaçlar için onunla görünmek isteyen olabilir. Atatürk kimsenin kendine mal edemeyeceği başka amaçlarda kullanamayacağı, tartışmasız güçlü bir liderdir. O gazetenin son yıllardaki yayın yelpazesi içinde Atatürk’ü paylaşmasını memnuniyetle karşılarız. Bir siyasi partinin kendine yeniden biçim vermek için kullanmasının da toplumun önüne tören ve bayram Atatürkçülüğü olarak geleceğine inanıyorum. İzmirliler bu tür numaraları yemezler. Atatürk’e hoş geldiniz diyorum. Atatürk’ü sadece poster olarak dağıtmak yetmez, anmak da yetmez, anlamak gerekir” ifadelerini kullandı

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.