Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteciye şiddet iddiası : Habere giden muhabir Hilton’un deposunda gözetime altına alındı

Gazeteciye şiddet iddiası : Habere giden muhabir Hilton’un deposunda gözetime altına alındı

İddiaya göre Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedelerin kullanımına açılacağını duyurduğu Hilton Oteli’ne haber yapmaya gittiğinde kendisini ‘Hilton Oteli Güvenlik Müdürü’ olarak tanıtan şahıs tarafından sözlü şiddete maruz kaldı ve güvenlik görevlileri tarafından otelin deposunda gözetim altına alındı.

  • Ege Postası
  • 09.11.2020 - 17:09

İzmir’de yaşanan depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkaı Tunç Soyer, şu an faaliyette olmayan Hilton Oteli’nin tamamının depremzedelerin kullanımına açılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından gözler Hilton Oteli’ne çevrildi.

Otel’de depremzedeler için yapılan çalışmaların haberini yapmak için otele giden Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil, kendisini ‘Hilton Oteli Güvenlik Müdürü’ olarak tanıtan şahıs tarafından sözlü şiddete maruz kaldı ve ardından güvenlik görevlileri tarafından otelin deposunda  gözetim altına alındı.

“BEN SADECE GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”

Gazetecilik görevini yerine getirmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla otele gittiğini aktaran Kenan Yeşil, yaşadığı yakışıksız muameleyi ve uğradığı şiddeti şu sözlerle anlattı; “Gazeteci olduğumu ve bilgi almak için otele geldiğimi söyledim. Otelin lobisine kadar başka bir güvenlik görevlisi ya da görevli kişiyle karşılaşmadım. Lobide de kimse yoktu. 5 dakika orada bekletildim ve asansörden bir güvenlik görevlisi geldi. Ona ‘Otele depremzedeler alınmaya başlandı mı, depremzedeler için hangi çalışmalar yapılıyo? Konuyla ilgili kiminle görüşebilirim'’ diye sordum. O da kısa bir telsiz görüşmesi yaptıktan sonra beni dışarıya çıkarması gerektiğini söyleyerek, ‘Gazetecilerin buraya girmesi yasak. Gazeteci olduğunu bilseydik sizi içeriye almazdık’ dedi. Daha sonra yine bir telsiz görüşmesi yapan güvenlik görevlisi, güvenlik müdürünün beni gözetim altına almasını istediğini söyledi. Otelin arka tarafından depo tarafında 10 dakika gözetim altında kaldım. Polis çağırıldı. Polis ekipleri gelmeden önce güvenlik müdürü bulunduğum alana geldi. Özel mülke girdiğimi ve beni şikayet edebilecekleri yönünde tehdit etti. Ben sadece doğru bilgi vermek adına görevimi yapmaya çalıştım. Güvenlik müdürü tarafından sanki teröristmiş, hırsızmış gibi muamele gördüm. Diğer güvenlik ekiplerinden herhangi bir tehdit işitmedim. Ama güvenlik müdürü olduğunu belirten kişi tarafından tehdit edildim. Benden kimlik bilgilerimi aldırdı. Kimlik bilgilerimi almalarından dolayı rahatsızım. Polis gelmeden önce beni tehdit eden güvenlik görevlisi polis geldikten sonra şikayetçi olmadıklarını ve benim özel mülke girdiğimi belirterek dışarı çıkarılmamı istedi. Daha sonra polis ekipleri benden basın kartımı ve kimlik kartımı istediler. Verdim, incelediler ve daha sonra beni dışarı çıkardılar. Görevimi yapmaya çalışırken maruz kaldığım muameleyi anlayamıyorum” dedi.

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN TEPKİ

Yaşanan olayı sert bir dille eleştiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Yeşil’in karşılaştığı muamelenin asla kabul edilemeyeceğini belirtti ve “Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil'in, Hilton Oteli'nde gazetecilik görevini yaparken kendini bilmez 'sorumsuz yetkililer' tarafından karşılaştığı yakışıksız uygulama asla kabul edilemez.

 Kendisini ‘Hilton Oteli Güvenlik Müdürü’ olarak tanıtan şahıs bilmelidir ki, gazeteci de bir kamu görevlisidir. Halkın bilgi ve haber alma hakkı için kamu adına görev yapar. Görevini yapmaya çalışan bir meslektaşımıza 'terörist' muamelesi yapmak kimsenin haddi değildir.

Deprem yaralarının el birliği ile sarılmaya çalışıldığı, yerel basının her türlü olumsuzluğa rağmen görevini başarıyla yerine getirdiği, tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların tek yürek olduğu bir dönemde “kraldan çok kralcı” kesilen, kendisine olmayan yetkileri vehmeden kifayetsiz insanlarla uğraşmak kaderimiz olmamalı.

Meslektaşımıza yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınıyor, bahsi geçen kurum yetkililerinin ‘kendini bilmez ve haddini aşan’ görevli hakkında hakettiği işlemi başlatacağına inanmak istiyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın arkasında değil tam da yanındayız. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz, gazeteci kamu adına görev yapar. Kimsenin bizleri itip kakmasına izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.