Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteciler sordu Soyer yanıtladı: Emekçilere 1 kuruşa ulaşım vaadi

Gazeteciler sordu Soyer yanıtladı: Emekçilere 1 kuruşa ulaşım vaadi

Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer Mövenpick Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tunç Soyer, kendisine yöneltilen her soruyu tek tek yanıtladı.Soyer, emekçileri sabah ve akşam belli saatlerde 1 kuruşa ulaşım projeleri olduğunu ve mutlaka hayata geçireceklerini söyledi. Gazeteciler sordu Soyer yanıtladı

  • Ege Postası
  • 04.03.2019 - 12:05

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’de vizyon ortaklığı kurmak istediğini belirterek, “Kavga etmeyeceğim. İzmir vizyon ortaklığı kurmak istiyorum. Bunu oluşturmaya gayret edeceğiz. Böyle bir hedefim yok. İzmir'in projelerinin mutlaka çok ciddi alınacağına inanıyorum. Yumuşak ve anlayışlı bir üslupla bu diyaloğu kurmaya gayret edeceğim. Yutmam gereken şeyi yutacağım. Ana kriterim İzmir'in menfaatleri olacak" dedi.

3 CEMREDE VİZYONUMUZUN AĞIRLIKLI KISMINI SUNACAĞIZ

İzmir’e dair geçtiğimiz günlerde ilk bölümünü açıkladığı projelerini neden 3’e ayırarak açıklama stratejisi güttüğüne dair soruya, “Bu kente kazandırılacak, çok fazla şey olacağını düşünüyorum. 3 cemrede vizyonumuzun ağırlıklı kısmını sunacağız. 9 Mart'ta Ödemiş'te yapacağız 2. cemre toplantısını. Zaman yetersiz ama zaten nasip olursa uzun bir yolculuğa çıkacağız diye düşünüyorum” yanıtını vererek açıklamalarına başladı.

“Hükümetin bir sıkıntı içinde olduğunu düşünüyorum. İzmir'deki tabloyu görüyor olma nedeniyle değil, Antalya'da Ankara'da ciddi bir telaş içinde olduklarını görüyorum. Telaşlı değillerse de olmalılar olarak düşünüyorum" diyen Tunç Soyer, İzmir’e yeterli kaynak aktarılmadığını ve bunun bir haksızlık olduğunu söyledi.

İZMİR’E 30 BİN LİRA BÜTÇE AYRILMASI HER TÜRLÜ İZAHTAN UZAK

Soyer, “İzmir'in yeterli kaynak almıyor olması meselesi gerçekten haksızlık. İzmirli bunu anlıyor, görüyor diye düşünüyorum. İzmir'e 30 bin lira bütçe ayrılıyor oluşu her türlü izahtan uzak. Proje yok elimizde o yüzden ödenek ayıramıyoruz deniliyor. Biz hepimiz vergi ödüyoruz. Sonuçta bu vergilerin adil dağıtılmasını bekliyoruz. İçinde yaşadığımız kente böyle bir ayrımcılık yapılıyor ise, o kent bunun gereğini yapıyor. Yapacaktır diye düşünüyorum" dedi.

ZEYBEKCİ MİSAFİRİMİZ, SAYGIDA KUSUR ETMEMEK İSTİYORUZ

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin, İzmir’de misafir olarak gördüklerini belirten Tunç Soyer, “İzmir'in ruhunu köklerini anlamak lazım. Bu şehirde aday olacaksanız bunu biliyor ve hissediyor olmanız lazım. Misafire saygıda kusur etmemek istiyoruz, etmemeye çalışıyoruz ama bizi çok iyi anladığını düşünmüyorum” diye konuştu.

SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE EMEKÇİLER BİR KURUŞA TAŞINABİLİR

Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, akşam ve sabah saatlerinde çalışanların bir kuruşa taşınabileceğini kaydederek, “Sabah 06.00-07.00 ve akşam 19.00 ile 20.00 arası özellikle bu saatte emekçileri düşünerek bir şeyler yapmayı düşündük. Ücretsiz değil de iz bedelle yani 1 kuruşla bir şeyler yapılabilir. Tam bir şey söyleyemeyeceğim. Sübvanse etmek lazım ama sonuçta bunu yapacağız" açıklamasını yaptı.

İZMİR’İ ŞİRKET GİBİ YÖNETEMEZSİNİZ

Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekçi'nin "İzmir'i bir şirket gibi yönetmek gerekiyor" sözlerini nasıl yorumladığı sorulan Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, “Böyle bakarsanız hiç bir şey anlamadınız demektir. Yerel yönetimlerde yeni gelişen bir yönetişim modeli var. O da yerel yönetimlerin irade ortaya koymamasıyla ilgili. Bu son derece yeni ve yayılan bir model. Bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Yerel yönetimlerin tüm dinamiklerine vakıf olup kenti yönetmesi mümkün değil. Mutlaka derneklerin bir çok yapının dahil edilmesi lazım. Böyle potansiyel yakalanır. Birçok imkan bu şekilde ıskalanıyor. O nedenle şirket gibi yönetemezsiniz. İzmir gibi bir modeli. Benzetme tepeden tırnağa yanlış” ifadelerini kullandı.

BİZİM O FUARI CIVIL CIVIL KULLANIYOR OLMAMIZ LAZIM

Soyer, "İzmir Fuarı'nı özelleştireceğim" sözleriyle ne kast ettiği sorusunu da yanıtladı. Soyer, bu konuda yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Sözlerim yanlış anlaşıldı. İzmir Fuarı'nı 12 ay çalışması lazım canlı olması lazım. Bir gününün boş geçmemesi lazım. Geçen her boş gün İzmir'e zarar yazıyor. Bizim o fuarı cıvıl cıvıl kullanılıyor olması lazım. Birbirine beslenerek yapılması lazım diye düşünüyorum. Bunun için profesyonel destek alınması lazım. Profesyonel hizmet almak anlamında ifade ettim. Bununda böyle olduğunu düşüyorum. Mevcut yol haritasıyla biz topu topu 2 tane uluslararası fuar düşünüyorsak orada bir yanlışlık var. Birileri rahatsız olacak diye bunları yapmamak olmaz.”

İZMİR’İN COŞKUSUNU GÖRÜP COŞMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kemeraltı ziyareti sırasında Nihat Zeybekci’nin ‘Adayımız sonra coştu’ açıklamasına yanıtının ne olduğu sorulan Tunç Soyer, “İzmir'de aslında bir coşku var. Evet İzmir'in coşkusunu görüp coşmamak mümkün değil. Olağanüstü bir coşku var görüyorum. Olağanüstü bir heyecan var. Müthiş bir iklim var. Onu da anlıyorum öyle bir coşku görmediği için kendisi coşmuyor olabilir fakat benim gördüğüm coşku karşısında coşmamam mümkün değil" dedi.

KADİFEKALE ÖNEMLİ BİR AKS, KEMERALTI’NDAN BAŞLAYACAĞIZ

Açıklamalarında Kemeraltı ve Kadifekale’ye dair değerlendirmelerde de bulunan Tunç Soyer, “Kadifekale bu şehrin sembollerinden bir tanesi. Tek başına Kadifekale meselesi değil bu. Bunun bir turizm entrümanına dönüşmesi lazım. Saat Kulesi'nden Kadifekale'ye çok önemli bir aks. Kemeraltı'ndan başlayacağız. Teleferiği ulaşım olarak kullanacağız. İzmir'de belli noktalarda toplu ulaşım aracı olarak kullanacağız. Bunun için çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

İZMİR HALKININ HABER ALMA TEMİNATISINIZ VE…

İzmir basınını destekleyecekleri sözünü de veren Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, “Salona sığacak kadar bir topluluğuz. İzmir halkının haber alma teminatısınız. Yerel basın olarak sizin mevcudiyetiniz ve ayakları üzerinde duruyor oluşunuz son derece kıymetli. Bu yolculuk sırasında bizim birbirimize ihtiyacımız var. Şu nedenle var; Siyaset dilinde şikayet ediyoruz. Türk insanlarının böyle bir kültüre layık olmadığını düşünüyoruz. Paçadan çekiştirici kırıcı bir üslup değil başka bir şeyin mümkün olduğunu biliyoruz ve bunu İzmir'den kurmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Türkiye'de şikayet ettiğimiz şeyler siyasi iktidar olarak söylemiyorum. Bu var olan şeyleri değiştirecek şeyler İzmir olacak. Dolayısıyla bizim buradaki birlikteliğimizin önemli olduğuna inanıyorum. Bu iletişimin çok canlı çok dinamik ve çok samimi olması lazım. Çok sıkı bir iletişim içinde olacağız. Hiçbir yolu yok başka. Bunu birlikte yapıp birlikte bulacağız. Bunları masaya yatırıp birlikte değerlendireceğiz. Bu iletişim meselesi çok ciddiye alacağımız bir şey olacak. Seferihisar'daki ilişkiyi kıstas almayınız. Oradaki imkanlar nedeniyle yapmak istediğimiz kıstasları yapamaz durumdaydık" ifadelerini kullandı.

AZİZ KOCAOĞLU İLE NEDEN BİRLİKTE PROGRAM YAPMADIKLARININ NEDENİNİ ANLATTI

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile neden yan yana gelmedikleri ve program yapmadıkları sorusu sorulan Tunç Soyer, bu soruya, "Bu bir seçim stratejisi Aziz başkan rahat ettiği, daha çok etki yapacağını düşündüğü yerlere gidiyor. Kendi yollarımızı ayırmış olmamız daha pozitif etki edecek diye düşündük. Çok daha sağlıklı, çok daha birbirimizi iyi anladığımız bir süreci yaşıyoruz" yanıtını verdi.

OY KAYBI YAŞAYACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ..

Cumhur İttifakı karşısında İzmir’de 11-12 ilçede oy kaybı yaşanabileceği sorulan Tunç Soyer, “Kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum. Dün tam gün Buca'nın yoksul bölgelerindeydik. İnanılmaz bir heyecan ve umut var. Üstelik Ak Parti'nin CHP'den daha çok oy aldığı mahalleler bunlar. CHP'nin yüzde 18 oy aldığı mahalleler. Gördüğüm tablo çok şaşırtıcıydı” dedi.

LONDRA’DA KENT MERKEZİNDE DE VAR, NE KOKU YARATIR NE BİRŞEY

İzmir’in katı atık bertaraf sorunu ile ilgili de açıklamalar yapan Tunç Soyer, “Konuyla ilgili 3 noktada mutabık kaldık. Aynı zamanda enerji üretecekler. Bunların yaklaşık kapasiteleri ve yatırım miktarları belirlendi yer konusunda çalışıyoruz en doğrusunu yapmak zorundayız. Nerede yapacağız nasıl yapacağız o konuyla ilgili bir nokta belirlemedik. Londra'da şehrin merkezinde var. Ne koku yaratır ne bir şey. Herkes önünden geçer. Bunu gerçekten sağlıklı bir iletişim içinde yapmak lazım. Doğru yeri doğru anlatmak lazım" şeklinde bilgi verdi.

TARIM BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, tarımın birinci öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Bizim için tarım çok öncelikli. Bu Türkiye'nin meselesi. Bu tarımdaki durum çok önemli. İZBB, bu meseleye el atmak ile ilgili çok önemli çalışmaları oldu. Yepyeni hedefler ve projeler hayata geçirmek gerekiyor. Özetle buradan yola çıkan ve başka ufka doğru yola çıkan bambaşka bir yol olacak. Sadece İzmir'i değil Ege Bölgesini hedef alıyoruz" diye konuştu.

TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ’NE YAPILAN TAHSİS İÇİME SİNEN BİR HAREKET DEĞİL

İZFAŞ binasının 3 yıllığına Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edilmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Tunç Soyer, “İnanın bu benim çok içime sinen bir hareket değil. Çok fazla bir şey demeyeceğim ama size açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Tahsis kararı benim içime sinen bir durum değil" açıklamasında bulundu” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.