Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Galibiyet sonrası ilk açıklama: Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor

Galibiyet sonrası ilk açıklama: Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Serdar Aksoy’un yerine Menemen Meclisi yeni başkan vekilini seçti. İlk 2 turda üçte iki çoğunluğun son iki turda da salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde kurada Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt yeni başkan vekili seçildi. Seçim sonrası CHP Menemen İlçe Başkanlığı önünde açıklama yapan Karakurt birliktelik mesajı verdi. CHP İzmir Başkanı Deniz Yücel ise yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, “Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bugünden itibaren Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 17:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine Menemen Belediye Meclisi bugün yeni başkan vekilini belirledi.

İlk 2 turunda üçte iki çoğunluğun, son iki turunda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde başkan vekili kura yoluyla seçildi.

Kuradan ismi çıkan Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, seçimden galibiyetle ayrıldı.

Oylama sonrası yeni Başkan Vekili Deniz Karakurt, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile CHP örgütü CHP Menemen İlçe Başkanlığına geçti.

Binanın önünde İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Başkanvekili Deniz Karakurt açıklama yaptı.

YÜCEL’DEN YENİ BAŞLANGIÇ MESAJI

Menemen’de yeni bir dönemin başladığını ifade eden Yücel, “Menemen Belediye Başkanı’nın görevinden alınmasının sonrasında Menemen Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplantısını yaptı. Menemen Belediye Başkanvekilinin seçimi gerçekleşti. Biz CHP olarak 15 meclis üyemizle ve Millet İttifakı’nın paydaşı İYİ Parti’nin desteğiyle bu seçime tek adayla girdik. Bürün meclis üyelerimiz bu görevi yapabilecek yeterlilikteydi. Ancak Deniz Hanım’ın adaylığı konusunda mutabakat oldu. İlk Birinci turda ve 2. turda üçte iki çoğunluk sağlanamadı. 3. turda salt çoğunluk sağlanamaması ve 4. turda da oyların eşit çıkması nedeniyle kura çekilerek Deniz Hanım bugün Belediye Başkanvekili seçildi. Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bugünden itibaren Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor. Herkesi kucaklayarak Menemen halkının ihtiyaçlarını, beklentilerini ortak akılla karşılayarak Deniz Karakurt Hanımefendi bu görevi yerine getirecek. Menemen’e ve İzmir’e hayırlı olsun” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Deniz Karakurt ise birliktelik mesajı verdiği galibiyet konuşmasında, “Bundan sonra hangi partiden ve hangi görüşten olursa olsun bu görevi hep birlikte el ele beraberce yerine getireceğiz. Hep birlikte olacağız ve önümüze bakacağız. Bundan sonra Menemen'de hep birlikteyiz. Hiçbirimizin farkı yok. Herkese ilgisi ve desteği için teşekkür ediyorum. Menemen'e hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“YOLU AÇIK OLSUN”

Seyit Torun da yaptığı açıklamada, Deniz Karakurt'un Başkan Vekilliği görevine getirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

Torun, “Bugün Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor. Deniz Başkanımız bugünden sonra bütün mesaisiyle meclis üyelerimizle ve Millet İttifakımızın üyeleriyle birlikte görevine devam edecek. İnanıyoruz ki Menemenlilere en iyi hizmeti verecek. Kendisine inanıyoruz ve güveniyoruz. Yolu açık olsun.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.