Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuarda unutulmaz geceler

Fuarda unutulmaz geceler

İzmirlileri müzik ve sanata doyuran 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 10 Eylül gecesi Kültürpark’taki bütün alanlar doldu taştı. Çim Konserleri’nde 26 şarkılık repertuarıyla izleyenlerine unutulmaz bir gece yaşatan Kenan Doğulu, “İzmir’e gelmeden önce gözüme uyku girmiyor. İzmirlileri ve burada olmayı çok seviyorum” dedi. İzmirliler hangisine gideceğini şaşırdı

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 11:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı eğlencenin, kültür ve sanatın merkezi olmaya devam ediyor. Çim Konserleri’nde Kenan Doğulu, Rock Sahnesi’nde Feridun Düzağaç ve Mogambo Caz’da Hüsnü Arıkan’ın sahne aldığı gecede fuar ziyaretçileri müzik ve eğlenceye doydu. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmirlilerin hafızasına Eylül ayını fuar ve eğlence ayı olarak kazıdı.

İEF’de Kenan Şov

Çim Konserlerinde izleyenlerine muhteşem bir sahne şovu hazırlayan Doğulu, sahneye sisler içinde çıkıp yeni albümü “Vay Be”nin sevilen parçası “Issız Ada”yı seslendirdi. Doğulu, sahneye ilk çıktığı andan itibaren enerjisi ve dans şovlarıyla sevenlerini büyüledi. Ritmin bir an olsun düşmediği sahne performansında Doğulu, izleyenleri şarkılarına eşlik etmenin yanı sıra sahne şovlarına da dahil etti.

“Tencere Kapak” isimli şarkıda izleyenlerini telefon ışıklarıyla melodiye eşlik ettiren Doğulu, “Kandırdım” isimli şarkısında ise seyircilerin arasına karışıp sevenleriyle kucaklaştı. “Güzeller İçinden” isimli şarkıda ise, “Ülkemizin çocuğunun elini kaldırın, serçeyi kapın, tanışmış oluruz, müzik birleştirir, yanımdakini tanımıyorum deme, kimler hala benimle gecenin bu saatind? Kaldırın serçeleri havaya arka taraftakiler uyumayın. Hep beraber aynı anda başlayacağız gece jimnastiğine. Bir ileri bir geri daha ileri daha geri” şeklinde bir tekerleme söyleyerek tüm izleyenlere halay çektirdi.

Ozan Doğulu da sahnedeydi

Pop, elektronik, etnik ve house tarzlarını birleştiren Doğulu’ya aralarında kardeşi Ozan Doğulu’nun de yer aldığı dokuz kişilik orkestra eşlik etti. “Sımsıkı”, “Yaparım Bilirsin”, “Sımsıkı”, “Sorma”, “Ara Beni Lütfen”, “Baş Harfi Ben”, “En Kıymetlim”, “Şans Meleğim”, “Doktor”, “Aşk ile Yap” gibi unutulmaz şarkılarının yanı sıra yeni albümünden “Boş Sayfa”, “Vay Be”, “Yosun” gibi şarkılarını da seslendiren Doğulu, sevenlerine 90’lardan 2000’lere harika bir müzik ziyafeti verdi. “Sorma” isimli parçasını ise “çalışan, üreten, kuvvetli, azimli ve asil Türk kadınlarına” hediye etti. Konser sonunda seyircilerin arasına inen Doğulu, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki konserinin bugüne kadarki en iyi sahne deneyimlerinden biri olduğunu söyledi. Ünlü sanatçı “İzmir’e gelmeden önce gözüme uyku girmiyor, zamanın bir an önce geçmesini istiyorum ve çok heyecanlanıyorum. Her konser birbirinden şahane geçiyor. İzmirlileri ve İzmir’de olmayı çok seviyorum. İyi ki buradayım. Enerjimi tüm bu insanların gözlerinden, kalplerinden alıyorum” dedi.

Rock’ta Feridun Düzağaç vardı

 İEF’de Rock sahnesinde konser veren Feridun Düzağaç da 7’den 70’e herkesi şarkılarında buluşturdu. Konsere kendine özgü kalbi kırık şarkılarla başlamak istediğini belirten Düzağaç, “Kavak Yelleri” ve “Beni Bırakma” isimli şarkılarını seslendirdi. Hemen ardından izleyenlerinden gelen istekler doğrultusunda “Düşler Sokağı”, “Söz Ver” ve “FD” gibi sevilen şarkılarını söyledi. “Lavinya” isimli şarkısını üniversite yıllarında Özdemir Asaf şiirlerinden etkilenerek yazdığını dile getiren Düzağaç, gökyüzüne bakıp Erkin Koray’a atıfta bulunarak “Bu gece bizden duyacağınız en kocaman şarkının sahibine selam olsun” deyip “Arapsaçı” isimli şarkıyı seslendirdi. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı Türkiye’nin en değerli 50 markasından biri olarak değerlendiren Düzağaç, İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Mogambo’dan Hüsnü Arkan geçti

Mogambo Caz Geceleri’nde “Modern zamanların ozanı” olarak bilinen Türkiye’nin en özgün yorumcularından biri olan Hüsnü Arkan sahne aldı. 1993’ten bu yana çıkan Ezgi’nin Günlüğü albümlerinin mimarlarından olan usta yorumcu, “Bir Yalnızlık Ezgisi”, “Solo”, “Yalnız Değiliz” ve “Kırık Hava” albümlerinin yanı sıra Ezgi’nin Günlüğü’nden de sevilen şarkılarını seslendirdi.

Tiyatroda İzmirli farkı

İzmir Enternasyonal Fuarı izleyici konserlerin yanında tiyatroya da büyük ilgi gösterdi. Mogambo Caz Geceleri, Rock Sahnesi gibi Folkart’ın sponsorluğunda gerçekleşen İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterimlerinde 10 Eylül’de “İntiharın Genel Provası” adlı oyun sahnelendi. Ünlü yönetmen Emir Kustrika’nın “Underground” filminin de senaristi Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Musa Arslanali’nin yönettiği Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik, Selen Öztürk’ün rol aldığı oyun, fuar seyircilerinden tam not aldı. İzmir seyircisinin her zaman tiyatro ile çok ilgili olduğuna değinen oyuncu Fatih Koyunoğlu, “Bizim bütün hocalarımızın her zaman anlattığı bir İzmir Fuarı turnesi vardır. Bu fuarda hep hocalarımızın hocaları sahne almıştır. Böylesi köklü bir fuarda sahne alıyor olmak bizim için gerçekten büyük bir gurur” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.