Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuarda Çin Halk Cumhuriyeti’nin projeleri dikkat çekti

Fuarda Çin Halk Cumhuriyeti’nin projeleri dikkat çekti

Bu yıl 88’incisi düzenlenenİzmir Enternasyonal Fuarı’na partner ülke olarak katılan Çin Halk Cumhuriyeti, firmaların kurduğu stantlarda, proje tanıtımları yaptı. Enerji üretimi yapılan projelerini sergileyen bir firma da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

  • Ege Postası
  • 10.09.2019 - 11:49

Bu sene 88’inci kez kapılarını açarak, binlerce ziyaretçiyi konuk eden İzmir Enternasyonal Fuarı, ortak ülke olarak Çin Halk Cumhuriyetini konuk etti. Çinli firmaların kurduğu stantlarda, çoğunlukla toplu ulaşım, hidroelektrik, termik ve nükleer santral projeleri sergilendi. Bu firmalardan birinin standında sergilediği şehir içinde kurulmuş, enerji sağlayan projenin ışıklarla süslenmiş örneği, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Projenin, şehir içindeki yeşil bir alanda konumlandırılmış olması, su hareketi ile doğal bir enerji üretimi sağlaması, bilgi alan ziyaretçilerin hoşuna gitti. İstanbul’da bir şubesi de bulunan firmanın çalışanı Zhang Yijun, pompaj depolamalı elektrik üretim sistemi projesini şöyle anlattı:

"Doğa içinde beslenebilen bir su birikintisinden pompalar yardımıyla su tepeye taşınıyor ve orada su birikiyor. Daha sonra salınım sağlanarak, çarklı panellerden geçiyor ve elektrik üretiliyor. Bu proje 1800’lü yıllardan beri varolan bir proje. İsviçre, Amerika, Japonya, Çin’de şuan kullanılıyor. İnsanlar meraklı, projenin renkleri ilgilerini çekiyor. Türkiye’de böyle bir sistem olmadığı için ilgilerini çekti. Biz açıkladığımızda böyle bir sistemin Türkiye'de de olması gerektiğini söylediler. Yeşil dostu bir sistem olduğu için beğendiler" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.