Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar lansmanında Başkan Soyer’den flaş Çin mesajları

Fuar lansmanında Başkan Soyer’den flaş Çin mesajları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin’in partner ülke olmasının önemine değindi. Başkan Soyer, İzmir’in Akdeniz’de kalp vazifesini yürüteceğini dile getirirken, “‘Bir kuşak bir yol projesi kapsamında, İpek Yolu’nun yeniden inşası çok önemli bir proje. İzmir, Akdeniz’de kalp vazifesini üstlenecek. İzmir-Çin ilişkileri açısından bu fuar bir başlangıç. İzmir, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinde lokomotif görevini üstlenecek” dedi. Öte yandan Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarında bu yıl konuklar, 'Fuardayız' sloganıyla ağırlanacak. Fuar lansmanında Başkan Soyer’den flaş Çin mesajları

  • Ege Postası
  • 02.09.2019 - 12:47

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-Bu yıl 88’inci kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın lansmanı gerçekleştirildi. 6-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti, Odak ülkesi Hindistan, Onur konuğu il İstanbul ve Kahramanmaraş olarak belirlendi. Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarı İEF'te bu yıl ziyaretçiler, 'Fuardayız' sloganıyla konuk edilecek.  Lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gerçkeleşecek fuar ile İzmir ve Çin arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirileceğini vurguladı. Başkan Soyer, Çin ile ilişkilerin ilerleyen süreçte geliştirileceğini dile getirirken, “İzmir, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinde lokomotif görevini üstlenecek. İzmir, Akdeniz’de kalp vazifesini yerine getirecek” dedi. 

TÜRKİYE’NİN NABZI İZMİR’DE ATACAK

Başkan Soyer, Türkiye’nin nabzının İzmir’de atacağını dile getirirken,  “88’inci kez çok yoğun geçecek fuardayız. Türkiye’nin nabzı burada atacak. Bir dakikası boş geçmeyecek çok yoğun etkinlikler bezeli bir program olacak. Açık ve kapalı alanlarda gerçekleşecek sanatsal etkinlikler dışında, çok önemli ticari zeminde hazırlayacak. İş görüşmeleri gerçekleşecek” ifadelerini kullandı. 

“İZMİR KALP VAZİFESİNİ ÜSTLENECEK”

Çin ile İzmir arasında önemli ekonomik iş birliklerinin gerçekleşeceğini belirten Başkan Soyer, “Çin ile çok önemli bir buluşmaya adım atacağız. Çin dünyanın en hızlı büyeyen ülkesi ‘Bir kuşak bir yol’ projesi kapsamında oluşturulan, kara, demir, deniz yolları ile İpek yolu’nun tekrar inşası Çin’in en önemli girişimi. İzmir bir kuşak bir yol projesinin en büyük en önemli talibidir. Akdeniz’de bir kalp vazifesi üstlenerek, batının değerlerini doğuya, doğunun değerlerini batıya taşıyacak bir kalp görevi üstlenecektir” diye konuştu.

İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

Başkan Soyer, ekonomik buluşmaların her iki kent için bir fırsat olduğunu dile getirirken, “İzmir açısında ve Çin açısından çok anlamlı bir buluşma. Çin ile gerçekeleştirilecek iş birliği zemini birçok sektörde kendini gösterek. Akıllı kent, yapay zeka gibi yaklaşık 62 Çin firması partnerleri ve ilgilileriyle gerçekleşecek. İş görüşmeleri 5-6 Eylül’de olacak. Odak ülkemiz Hindistan ile de çok önemli buluşmalar gerçekeleşcek. İzmir’de yatırım olanakları sunulacak, oradaki yatırım olanakları da İzmir’deki yatırımcılara sunulacak. Yaklaşık 139 ülkeden 180 civarı delegasyonun katılacağı iş görüşmeleri çok faydalı geçeceğini düşünüyorum. 11 ülke, 21 bir kent misafirimiz olacak. İstanbul ve Kahramanmaraş onur konuğu kentlerimiz olacak” dedi. 

TÜRKİYE-ÇİN İLİŞKİLERİNDE İZMİR LOKOMOTİF OLACAK

Başkan Soyer, İzmir’in Türkiye-Çin ilişkilerinde lokomotif görevini üstleneceğini vurgularken, “İzmir’de neden Çin kültür merkezi olmasın, edebiyatı, plastik sanatları, Çin yüksek teknolojisini İzmir’de uygulayacak bir AR-GE merkezini neden kurmayalım. Çok niyetmiz hedefimiz var. Bu bir başlangıç çok sağlıklı bir iş birliğini dönüşecek. İzmir, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinde lokomotif görevini üstlenecek, yol açacak. Bu fuar gerçekten bu ilişkileri için çok kıymetli, bir milat olma özelliğini taşıyor gelecekte hep bunu birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“İSTANBUL İLK KEZ MİSAFİR OLUYOR”

İstanbul’un 88 yıllık fuar tarihinde ilk kez misafir olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “İstanbul 88 senedir ilk kez misafirimiz oluyor. İstanbul, İzmir için bir taze kan olarak aramızda bulunacak. Biz çok heyecanlıyız. 150 yıllı aşkın süredir var olan belediyenin en önemli etkinliklerinden birisi olan fuarın hazırlıklarını tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

BAŞKAN SOYER 9 EYLÜL BULUŞMASINI YİNELEDİ

İzmir’de yangın zarar gören ormanlık alan için başlatılan kampanyanın 9 Eylül’de resmen başlayacağını ifade eden Başkan Soyer, “9 Eylül’e dikkat çekmek istiyorum bir büyük dayanışma ruhuyla ev sahipliği yapacağımız, olağanüstü bir konser bizi bekliyor olacak. Büyük bir yangın felaketi yaşadık, yangın sonrası toparlanmak için ve İzmir’i yeniden ayaklandırmak için büyük bir kampanyayı başlatıyoruz. İzmir’in kurtuluşu ile başlatacağımız bu kampanyada çok önemli sanatçılar destek veriyor. Hiçbir karşılık beklemeden bizlerle beraber olacak” şeklinde konuştu. 

“FUARIN İLKLERİ DE OLACAK” 

Başkan Soyer, fuarda yaşanacak ilkleri de aktarırken, “Konuklarımızı ilk kez kitap fuarı ile karşılayacağız Lozan kapısında itibaren, yine aynı şekilde bu sene TARKEM işbirliği ile bir Kemeraltı sokağı hazırlıyoruz. Kemeraltı’nın zenginleri esnaflarımız tarafından sunulacak. Bu fuarda çok sayıda sokak sanatçıları yer alacak.  Mikrop adıyla bilinen Hikmet bey, Zeki Müren’i günümüzde sürekli yaşatan bir sanatçı. Biz de Hikmet bey ile tüm fuar boyunca Zeki Müren’in mirasını canlandıracak ve gelen konuklarla buluşturacak bir proje hazırladık”diye konuştu.

YINGHUI’DAN ÇİN FUAR ALANINA DAVET

Programda konuşan Çin Uluslar arası Ticaret Odası, Fuarlar ve Etkinlikler Genel Müdür Guo Yınghuı partner ülke olarak bilgileri aktarırıken İzmirlileri Çin Fuar alanı daet etti. Yınghuı, partner ülke sayesinde, firmalar arasında iş birliğinin artacağına dikkar çekerken, “Partner Ülke fuarımız vesilesiyle İkili firmalar arası işbirliklerinin arttırılacağına, sektörler arası işbirliği alanlarının genişletileceğine ve karşılıklı olarak her yönden işbirliği geliştirileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.