Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,7694
%0.14
Altın 2.488,700
%1.07
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir'de sağlıklı fuar devam ediyor

Fuar İzmir'de sağlıklı fuar devam ediyor

Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, 30 Nisan Cumartesi günü sona eriyor. Son gün ücretsiz olarak gezilebilecek fuarlar, saat 19.00’a kadar açık kalacak. Fuar İzmir'de sağlıklı fuar devam ediyor

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 13:58

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir ve ülkemizin sektöründeki tek ihtisas fuarı Olivtech büyük ilgi görüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir – 7. Organik Ürünler Fuarı Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir’de düzenleniyor. Organik giyim eşyalarından temizlik ürünlerine, kozmetikten gıdaya, zeytinden doğal sabunlara, makineden inovasyon teknolojilerine kadar pek çok ürünün sergilendiği fuarlar her geçen yıl büyümeye devam ediyor.

Ekolojik Etkinlikler

Ekoloji İzmir’de sempozyum, panel ve çalıştay etkinliklerinin yanı sıra fuar boyunca açık olacak “Sağlıklı Pazar”, “Demo Dükkan” ve “Organik Restoran” ile ziyaretçiler organik ürünlere doyacak.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Sağlıklı Pazar’da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tamamen organik ürünler sergileniyor. Fuar süresince ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak görülebilecek pazarda; sirkeden pekmeze, kuru kayısıdan ekmeğe, organik tekstil ürünlerinden bakliyatlara kadar pek çok ürün satılıyor.

Organiğe dair merak edilen ürünlerin bir arada sergilendiği Demo Dükkan’da, katılımcı firmaların geniş ürün yelpazesi fuar ziyaretçilerine sunuluyor. Organiği var mı diyenlerin sorularına cevap veren Demo Dükkan’da; tekstilden, kozmetiğe, oyuncaktan gıdaya kadar birçok organik ürün bir arada yer alıyor. Öte yandan ekolojik lezzetlerden oluşan zengin menüsü ile Organik Restoran bu yıl da hizmet veriyor.

Hayaller Büyüyor

Geçen yıl fuar kapsamında Kadifekale’de 20 bin metrekarelik alana dikilen 600 adet fıstık çamı ile yeşil bilinci geliştirmeyi amaçlayan Ekoloji İzmir Ormanı, her geçen yıl büyüyor. Ağaç dikim etkinliğini sürdürülebilir kılmayı hedefleyen İZFAŞ, bu yıl da Ekoloji İzmir kapsamında, 740 fıstık çamını katılımcıların ve ziyaretçilerin adına dikecek.

Lavantalı Zeytinyağı

Zeytine dair her şeyi bir araya getiren Olivtech, katılımcılarına ve ziyaretçilerine festival tadında bir deneyim yaşatıyor. Türkiye’nin pek çok bölgesinden toplanmış 20’ye yakın zeytin çeşidi, zeytinyağları, doğal sabunlar ve son teknoloji makineler Fuar İzmir’de ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.

Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından olan OIL BAR’da oluşturulmuş olan zeytinyağı tadım platformuyla; Kuzey Ege, Güney Ege ve Güney Anadolu’dan gelen lezzetler doğadan gelen sağlığı simgeliyor. 20’den fazla tadın bir araya geldiği stantta lavantalı gibi aromatik zeytinyağlarından, ödüllü ve sızma zeytinyağlarına kadar pek çok çeşit tadıma sunuluyor.

Rengarenk, çeşit çeşit doğal sabunların da bulunduğu fuarda, sentetik koruyucu, boya ve kimyasal madde içermeyen; atık zeytinyağlarından değil de sofralık zeytinyağından üretilen sabunlar dikkat çekiyor. İyi bir zeytinyağı sabununun ciltte kuruluk ve gerilme hissi yaratmayacağını belirten üretici firmalar, kaliteli sabunun nemlendirici kreme ihtiyaç bırakmayacağını vurguluyor.

Görkemli büyüklükleriyle dikkat çeken son teknoloji makineler fuarda sergileniyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği makineler; kırmadan renk ayrımına, etiketlemeden şişelemeye pek çok niteliğe sahip.

Ziyaretçilerin 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olarak girebilecekleri fuarlarda, gerçekleştirilen etkinliklerle sektör profesyonellerinin yanı sıra tüketiciler için de ilgi çekici bir atmosfer oluşturuluyor. Özel yemek şovlarının, sempozyum, tadım ve panellerin düzenlendiği fuarların son günü de, Ekoloji İzmir’e özel olarak “Organik Tekstilde Sürdürebilirlik” çalıştayı ve organik tarıma yönelik interaktif bir panel gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.