Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir’de 'defile' rüzgarı

Fuar İzmir’de 'defile' rüzgarı

İzmir’in sektöründe dünyayla yarışan fuarı IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı ve deri profesyonellerinin büyük buluşması Leather & More – 3. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı’nda “defile” rüzgarı esti. Tanınmış mankenler ve dünyaca ünlü şarkıcıların yer aldığı birbirinden renkli defileler göz doldurdu.IF Wedding Fashion İzmir katılımcısı Hot Contact’ın podyuma çıkardığı ünlü şarkıcılar Eva Simons ile Dharia, sevilen şarkılarını konuklar için seslendirdi. Leather & More kapsamında gerçekleşen defileler de profesyoneller tarafından merakla takip edildi. Fuar İzmir’de 'defile' rüzgarı

  • Ege Postası
  • 23.01.2020 - 11:14

Moda sektöründe dünyanın parlayan yıldızı İzmir’in yüz akı fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, son hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 24 Ocak Cuma gününe kadar on binleri ağırlayacak olan Fuar kapsamında gerçekleşen etkinlikler de göz dolduruyor. İş görüşmelerinin yanında şaşalı stantları, özel tasarımları ve 2020 – 2021 modasına yön verecek gelinlik, damatlık ve abiyeleriyle öne çıkan IF Wedding Fashion İzmir, görsel şölen yaşattı. Deri sektörü üçüncü kez bir araya getiren, her yıl güçlenerek büyüyen Leather & More Fuarı kapsamında gerçekleşen solo ve karma defileler de sektörden büyük ilgi gördü. Fuarların ilk iki gününde 7’si firma, 3’ü karma ve 2’si yarışma olmak üzere toplam 12 defile gerçekleşti.  

Açılışla heyecan başladı
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın görsel şöleni, açılışın ardından World Of Fashion Karma Defilesi ile başladı. Özge Ulusoy, Şebnem Schaefer, Sema Şimşek, Günay Museyeva, Tuğba Melis Türk, Deniz Pulaş, Itır Esen, Elif Ece Uzun gibi ünlü mankenlerle IF Wedding Fashion İzmir podyumu renklendi. Bir başka defilede ise Ümit Collection firması, özel abiye tasarımlarını sundu. Simge Tertemiz, Buse İskenderoğlu, Özgü Öcal gibi mankenler fuarın beyaz podyumunda yürüdü. Fuarın ilk günü defileler İnvito firmasının tasarımlarıyla devam etti. İlk günün kapanışını tasarımcı Murat Acar yaptı. “Peri Masalı” temalı 30 parçalık özel koleksiyon, sahne şovlarıyla birlikte izleyenleri büyüledi. 

Dünyayı sallayan podyum
IF Wedding Fashion İzmir, ikinci gününde dünya yıldızlarını ağırladı. Sosyal mecralarda milyonları aşan dinlenmelere ulaşan Eva Simons ve Dharia, katılımcı Hot Comtact firmasının defilesinde podyuma çıktı. 35 parçalık özel koleksiyonuyla sektör profesyonellerinin ilgisini çeken defilede Eva Simons ve Dharia, sevilen şarkılarını seslendirdi. Özge Ulusoy, Itır Esen, Tuğba Melis Türk’ün de birbirinden özel tasarımlarla sahneye çıktığı defile izleyenlerden tam not aldı. İzmir’in enerjisine bayıldığını ifade eden Eva Simons, “İlk defa bir defilede sahne aldım. Benim için çok özel bir deneyim oldu. Mükemmel bir atmosfer oldu” dedi. Dharia ise “Defilede bana özel dikilen kostümü çok beğendim, mükemmel bir atmosferdi. Çok mutluyum” diye konuştu. 

Seren Moda firmasının yurt dışından getirilen özel taşlarla hazırladığı gelinliklerin yer aldığı defile ve hemen ardından gerçekleşen In Couture firmasının defilesiyle izleyenler gözlerini podyumdan alamadı.

Deri podyumla buluştu    
Leather & More Fuarı’nda da defilelerle heyecan tavan yaptı.  C Hol defile alanında ilk günü gerçekleşen, deri ve deri mamullerinin sergilendiği ve 11 deri firmasının katıldığı karma defile izleyenlere sunuldu. Aynı gün deri sektörünün öncü isimlerinden Fergucci firması, “Fergucci Fashion Show” adıyla yeni tasarımlarını sergiledi.

Özge Ulusoy, Şebnem Schaefer, Günay Musayeva ve Itır Esen de podyumdaydı. Firma sahibi Güven Yılmaz, “Deri moda sektörüne canlılık katmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu defilede son moda ürünlerimizi izleyicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

2020 koleksiyonuna Chloe Loughnan'lı tanıtım

İZFAŞ ile stant konusunda anlaşamamaları sonucu alternatif tanıtımlar düzenleyen firmalar defilelerinde yer verdikleri ünlü modellerle dikkat çekiyor. İstanbul merkezli bir tekstil firması da Çankaya semtindeki 5 yıldızlı bir otelde 2020 koleksiyonunu tanıtmak için düzenlediği defilede Amerikalı ünlü model ve oyuncu Chloe Loughnan'ı podyuma çıkardı.

150 parça abiye elbiseden oluşan koleksiyonunun defile için seçilen 50 parçalık bölümünü İzmirli ajans ve modeller yerine İstanbul ve Antalya'dan gelen mankenler ile tanıttı. Defilenin koreografisini sayısı bir elin 5 parmağını geçmeyecek sayıdaki kadın koreograflardan Antalyalı Eda Meltem Yılmaz üstlendi. Koleksiyon hakkında bilgi veren Firma Ortağı Selçuk Memişoğlu, tüm elbiselerin el işçiliği ile üretildiğinin altını çizdi. Makine yardımı olmadan dikilen ve tamamen el işi göz nuru olarak adlandırılan koleksiyon, ilkbahar mevsiminde doğayı süsleyen pastel renkler göz önüne alınarak oluşturulduğunu söyledi.

Memişoğlu, "Nişandan, kınaya ve düğün törenine kadar tüm özel günlerinde bir kadının ihtiyacı olan ürün yelpazesini oluşturarak hayata geçirdik. Defilemizde özenle seçilen 50 parça abiye elbisemiz tanıtılıyor. Kreasyonumuz 24 Ocak tarihine kadar sergilenecek" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.