Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fotoğrafların geliri vakfa

Fotoğrafların geliri vakfa

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin Salihli'nin Gökeyüp Köyü'nde çektiği fotoğraflar, Norm Sanat Galerisi'nde beğeniye sunuldu. 22 kişilik ekibin çektiği toplam 52 fotoğrafın satışından elde edilen gelir, İAOSB Eğitim ve Sağlık Vakfı'na aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 10:52

Norm Sanat Galerisi'nde düzenlenen kokteyl ile açılışı yapılan sergiye İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş ve Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal'ın yanı sıra sanayiciler yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Başkanı ve Dokuz Eyül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, İAOSB'nin üretim merkezi olmanın yanı sıra 'sanata bakabilmeyi başaran' bir bölge olduğunun altını çizerek, Hilmi Uğurtaş nezdinde yönetim kuruluna ve İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Cem İnam'a azimle sanata verdikleri önem için teşekkür etti. Özdemir, "İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi; içinde müzik, tiyatro, resim gibi farklı sanat kulüpleri veya atölyeleri oluşturarak bunu istikrarlı bir şekilde devam ettiren nadir OSB'ler arasında yer alıyor. Düzenlediği yarışmalar ve sergiler ile Bölge katılımcılarının ve çalışanlarının sanat içerisinde olmasına olanak sağlıyor. Bu nedenle İAOSB Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sergiye ev sahipliği yapan Norm Sanat Galerisi'ni sanat camiasına kazandıran Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü hatırlatarak, "Biz böyle bir Ata'nın çocuklarıyız. Her zaman sanatın ve sanatçıların yanındayız" dedi.

İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Cem İnam ise bir yıl boyunca Gökeyüp Köyü'ne düzenledikleri gezilerin ardından elde ettikleri sonuçtan gurur duyduklarını dile getirerek, "Bu kadar kısa bir süre içerisinde, birbirinden başarılı fotoğraflara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köyde gördüğümüz hikayeleri fotoğraflarımızla anlatmaya çalıştık. Şimdilerde Gökeyüp Köyü'ne fotoğraf çekimi için turların düzenlenmeye başladığını duyduk. Köyün turizmine bir nebze de olsa katkıda bulunmak, böyle bir süreci başlatmak bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.