Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foçalı muhtardan yüzleri güldüren imece

Foçalı muhtardan yüzleri güldüren imece

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Yenibağarası Mahallesi’nin çiçeği burnunda muhtarı Cihat Gerihan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını anlı şanlı düğünle sünnet ettirdi. Aza arkadaşları ile birlikte imece usulünü tekrar canlandırmaya çalıştıklarını belirten muhtara hem çocuklar hem aileleri alkışlarla teşekkür etti. Muhtardan yüzleri güldüren imece

  • Ege Postası
  • 01.09.2019 - 10:19

Cihat Gerihan; son olarak görev yaptığı Foça Kaymakam şoförlüğünden seçim öncesi kendi  isteğiyle emekli oldu. 31 Mart 2019 seçimlerinde doğup büyüdüğü ve daha önceki yıllarda babasının da muhtarlık yaptığı Yenibağarası Mahallesi’ne muhtar seçildi. Aza arkadaşları ile birlikte rutin muhtarlık işlerinin dışında neler yapabileceklerini, ihtiyaç sahibi ailelere nasıl ulaşabileceklerini konuştular. Toplu sünnet için ailelerle görüştüler.   Başvuran 5 çocuk için kıyafetlerinden pastasına, gezdirilecek araçlardan salon ve müzisyenlere kadar  tüm ihtiyaçlar büyük destek kendilerinden olmak üzere imece yapılarak mahalleden temin edildi. Muhtar her çocukla ayrı ayrı pasta kesti. Çalan müziklerde birlikte eğlenildi. “Olduda Bitti Maşallah. Damat Olur İnşallah” nidalarıyla sünnetler yapıldı. Hem çocuklar hem ailelerin alkışları Cihat muhtarı duygulandırdı.    

Başta imece olmak üzere birlik ve dayanışmanın sembolü gelenekleri tekrar canlandırmak istediklerini belirten Cihat Gerihan; “En küçüğ 6 aylık en büyüğü 5 yaşında olan 5 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onların gözlerindeki mutluluk yaptıkları hayır duaları benim için dünyalara bedel.  Görev yaptığım sürece her yıl mahallemizde bunu devam ettireceğim. İhtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışacağım. Kaymakam şöforlüğünden sonra doğup büyüdüğüm mahallede eski bir muhtarın  oğlu muhtar olarak görev yapmaktan gurur duyuyorum. Adaletle, hakkaniyetle ve layığıyla görev yapmaya çalışıyorum. Bana bu mutluluğu yaşama fırsatı veren çocuklara ve ailelerine ben teşekkür ediyorum”. dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.