Dolar 32,4684
%0.18
Euro 34,5610
%0.19
Altın 2.473,240
%-0.4
Bist-100 9.560,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foçalı kadınlar: 'İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir!'

Foçalı kadınlar: 'İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Kadın Kolları üyeleri İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara yaptıkları basın açıklaması ile katıldılar. Kadınlara yönelik olarak sistematik saldırıların başlatıldığını iddia eden CHP’li kadınlar “İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir” dediler.

  • Ege Postası
  • 13.08.2020 - 10:16

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD)Başkanı Huriye Kuruoğlu, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dirim Metinel ve partili kadınların da katıldığı basın açıklamasını CHP Foça İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu okudu.

Saraçoğlu; Cumhuriyetin ilan edildiği tarihten bu yana, kadınların elde ettiği tüm hakların,hukuki kazanımların gasp edildiğini ve tamamen ortadan kaldırılmak istendiğini iddia etti. Suna saraçoğlu; “2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün uygulanıyor olsa birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı. Birçok kadın evde ekonomik şiddet görmeyecekti; psikolojik şiddete uğrayıp susmayacaktı ve hatta bu yüzden hayatına son vermeyecekti. İstanbul Sözleşmesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı devletin yapması gerekenleri içeren hukuki bir belgedir. 4 temel hedefi vardır. Özetle; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını öngören ve kadına karşı sokakta ya da evde şiddetin önlenmesini amaçlayan hukuki bir belgedir ve Türkiye Cumhuriyeti de altına imza attığı bu sözleşmenin gereklerini yapmak zorundadır.

CHP Kadın Kolları olarak, ülkemizde tüm kadınlar haklarını tek tek öğrenip savunana kadar sokak sokak gezeceğiz, anlatacağız, dertleşeceğiz. Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Kadınların ölmeyeceği, öldürülmeyeceği; hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak. Siz gideceksiniz. “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.