Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foçalı gençlere 'Uçurum'u gösterdiler

Foçalı gençlere 'Uçurum'u gösterdiler

 İZMİR'in Foça ilçesindeki Türk Kızılayı Şubesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençlere madde bağımlılığını anlatan 'Uçurum' adlı tiyatro oyunu, iki ayrı günde hem yetişkinlere hem de gençlere sahnelendi. 

  • Ege Postası
  • 05.11.2016 - 17:40

Türk Kızılayı Foça Şubesi'nin Tiyatro Es oyuncularına hazırlattığı madde bağımlılığı temalı 'Uçurum' adlı tiyatro oyunu Foça Cemil Midilli Çok Programlı Lisesi'nin ardından Reha Midilli Anadolu Lisesi'nde sahnelendi. Oyunu son seansta Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi ve vakıf yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri, Kızılay Foça Şubesi yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar da izledi. 

Türk Kızılayı Foça Şube Başkanı Muharrem Yeşilkaya özellikle gençlere yönelik tehlikelere dikkat çekmek için sosyal bir etkinlik yapmak istediklerini, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı, Foça Belediyesi ve Etik Petrol Şti.nin maddi destekleriyle oyunu gençlerle buluşturduklarını söyledi. Yeşilkaya; "Seyreden herkesi oldukça etkileyen tiyatro oyununu 600 öğrenci ve 200 dolayında yetişkin izledi. Bir çocuğumuzu bile bu kötü durumlardan korumaya vesile olduysak ne mutlu bize" diye konuştu.

Oyun sonrası oyuncuları sahneye çıkararak kutlayan ve çiçek veren Kaymakam Niyazi Ulugölge, "Bu kötü alışkanlıklar sosyal medyanın da sağladığı kolaylıklarla, bir virüs gibi çocuklarımıza bulaşabiliyor. Çocuklarımızı bir kelebeği tutar gibi tutmalıyız. Çok sıktığımız zaman ölüyorlar, gevşek bıraktığımız zaman da uçup gidiyorlar. Dengeli bir şekilde ama mutlaka gözterek yetiştirmek gerekiyor. İnşallah ülkemiz diğer ülkeler gibi bu batağa saplanmaz. Ama tedbirli olmak şart" dedi.

Konuşmaların ardından birlikte izleyicileri selamlayan Tiyatro Es oyuncuları ayakta alkışlarla salondan uğurlandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.