Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'nın tezini yazdı, başkanlık için sahaya indi

Foça'nın tezini yazdı, başkanlık için sahaya indi

Tezini yazdığı ilçeye belediye başkan aday adayı olan CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Gülderen Özafacan Zeğerek, ‘Mavi-Yeşil-Huzur’ sloganıyla yola çıktığını belirterek, hazırladığı projelerin satır başlıklarını paylaştı. Tüm projeleri hakkında süreç içerisinde açıklamalar yapacağını söyledi. Tezini yazdığı ilçe için projeleri hazır

  • Ege Postası
  • 09.11.2018 - 15:30

HALİDE DEMİR POLATLI/-EGEPOSTASI-Foça Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Gülderen Özafacan Zeğerek, sahaya inerek çalışmalarını sürdürüyor.

Lisans tezini de Foça üzerine yapan ve CHP Foça’dan belediye başkan aday adayı olmak için yola çıkan Gülderen Özafacan Zeğerek, CHP Foça İlçe Başkanlığı öncülüğünde tüm aday adaylarıyla birlikte çalışma yürütecek olmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

‘Umut her gün güneş gibi Foça için doğacak’ sloganıyla çıktığı belediye başkan aday adaylığı sürecinde de Foça’nın marka kent haline getirilmesi için yapılması gerekenlerin içinde yer aldığı projeleri hazırlayan Foça Belediye Başkan Aday Adayı Zeğerek, projelerini süreç içerisinde tek tek açıklayacağını belirtti.

MAVİ-YEŞİL-HUZUR BARINDIRAN MARKA BİR KENT SÖZÜ VERİYORUM

Mavi-Yeşil-Huzur sloganıyla temiz ve yaşanılası marka bir kent yaratmak için yola çıktığını vurgulayan Gülderen Özafacan Zeğerek, “Mavi-yeşil-huzur sloganıyla yerli ve yabancı turizme hizmet edecek deniz, geçmişten gelen değerleriyle yaşanılası yeşil bir kent ve Foça’da bulunmaktan duyulan hazzın yüz ifadelerine yansıdığı huzurlu bir kent vaat ediyorum. Bu söylemlerin içeriklerini süreç ilerledikçe, sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. Süreç içerisinde bunları tek tek açıklamaya ve ilçe sakinleriyle paylaşmaya devam edeceğim” dedi.

TEK HEDEF FOÇA VE FOÇALILARA HİZMET

“Sosyal çevremde ve sosyal medyada teveccüh göstererek bana desteğini esirgemeyen bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca CHP aday adaylarına eşit mesafede destek sağlayacağın beyan eden ilçe örgütümüze de teşekkürü borç biliyorum. Bununla beraber CHP bayrağı altında Foça ve Foçalılara hizmet etmek aşkıyla yola çıkmış aday adayı arkadaşlarıma ve kendime varılacak hedef tek olduğu için yol açıklığı diliyorum” temennisinde bulundu.

FOÇALILARIN TEVECCÜHLERİNİ ESİRGEMEYECEĞİNE İNANIYORUM

‘Umut her gün güneş gibi Foça için doğacak’ sloganıyla yola çıktığım yolculuğumda Foça halkının teveccühlerini benden esirgemeyeceğini inanıyorum. Foça’ya ve Foçalılara hizmet etme aşkıyla çıktığım bu yolda ilçe sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarını gözlemleyebilecek kadar (20 yıl) ilçede yaşıyorum. Bunlardan hareketle belediyeciliğin olmazsa olmaz hizmetleri (yol otopark altyapı temizlik) projem olarak aktarmak abesle iştigaldir” diyen Zeğerek, “Bu hizmetlerin eksiksiz ve layıkıyla yapılması yönündeki beklentiler Foça halkının en doğal hakkıdır. Yerel yönetim olarak bunların gerçekleştirilmesi elbette olacaktır. Doğal güzellikleri ve tarihi geçmişiyle nadide ilçemiz için büyük hayallerim var. Bu hayallerimi doğal güzellikleri ve tarihi geçmişe ihanet etmeden Foça halkının desteğiyle gerçekleştireceğime eminin. Ve bu desteğin kuvvetli ayağını Foçalı kadın arkadaşlarımızın sağlayacağına olan inancım da sonsuz” dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM

Başkan adayı olarak gösterilmesi durumunda Foça’yı kadın dostu kent haline getirecek tüm projelerin altında imzası olacağı sözünü veren Zeğerek, “Genel merkezin takdiri ve Foça halkının teveccühü ile göreve gelmem durumunda kadının üretken yanının gerek ticarette gerek üretimde etkin şekilde hissedilmesi için pozitif ayrımcılık yapacağım. Bunun yanı sıra Foça halkı kadın dostu kent olduğunu da kısa sürede ispatlayacak” diye konuştu.

GEÇİMİNİ TARIMDAN SAĞLAYAN SAKİNLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Foça’da tarımı ve tarım üreticileriyle köylüleri destekleyecek projelerinin de hazır olduğunu anlatan Zeğerek, “Foça kent kimliğini belirleyecek obje ve değerleri ilçe sakinleriyle birlikte belirleyerek, harekete geçirmek ve Foça’yı marka kent yapmak için gayret sarf edeceğim. Doğal ve fiziksel eşiklerine dayalı konumdaki Foça’da her türlü yaşam alanının daha etkin kullanılması için bu yaşam alanlarının nitelikle hale ettirilmesinde yerel yönetim olarak öncülüğü elden bırakmayacağız. CHP olmanın gereği halkla beraber halkın menfaatlerinin sorgulandığı her yerde yerel yönetim olarak mevcudiyetimizin gösterilmesi için gereken yapılacaktır. Foça’nın dünya çapındaki değerleri mevcut olup bu değerlerin dünya çapında tanınmasını sağlayacağız. Yakın tarihe kadar tarımda kendine yeten bir ülke olmamıza karşın gelinen gün itibariyle kendine yetemeyen bir ekonomi söz konusu. Bu durumun yerelde ıslahı noktasında, yerel yönetim iştigal alına içinde yapılabilecek her türlü çözümün mihmandarı ve takipçisi olacağız. Geçimini tarımdan sağlayan ilçe sakinlerinin refaha ulaşması için çalışacağız” diye konuştu.

FOÇA’NIN KÜLTÜR TURİZMİNDE MARKA OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Kent dokusunun gelecek kuşaklara da ulaşması için çalışacağı sözünü veren Zeğerek, “3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Foça’nın bu değerlerinin kültür turizmine hizmet edebilecek hale getirilmesi için her türlü mekanizmanın işler hale getirilmesine katkı sağlayacağım. Hali hazırda yüz yıllık kent dokusunun gelecek kuşaklara özgün kimliğini yitirmeden ulaşması için çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.