Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'dan çocuk hakları için örnek uygulama!

Foça'dan çocuk hakları için örnek uygulama!

Foça Belediyesi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısı ile Foça ve Yeni Foça’daki iki parka, çocuk haklarını öğreten oyuncaklar yerleştirdi. Foça'dan parklara örnek uygulama

  • Ege Postası
  • 20.11.2019 - 17:34

Uğur Mumcu Parkında yapılan açılışa; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Nuriye Kadan ve Tasarımcı-Kreatif Direktör Cem Erutku’da katıldı.

Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Uğur Mumcu Parkında ve Yeni Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki oyuncaklarla oynayan 6-12 yaş aralığındaki çocukların; Türkiye’nin 1995 yılında kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiş haklarını öğreneceklerini belirtti.

Başkan Gürbüz; ‘‘Her çocuğumuzun haklarını doya doya yaşayabileceği günler adına, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun. Çocuk haklarına ulaşamayan her çocuğumuz için çok çalışacak ve kent yönetimine ortak edeceğiz.’’dedi.



Çocuğum, Haklıyım! Oyunu

Çocukların; Türkiye’nin 1995 yılında kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiş haklarını öğrenmesi ve bu kavramları gündelik hayatlarında kullanabilmeleri amacıyla tasarlanmıştır. 6-12 yaş aralığındaki çocukların manuel olarak oynayabileceği bir eşleştirme oyunudur.

Çocuklar, hayatlarının her anında kullanacakları haklarını bu oyunu oynayarak öğrenecekler. Bu kavram temelli oyunla çocuklar, taleplerini ve yapabileceklerini; kendilerinin ve başkalarının, hak, özgürlük ve sorumluluklarını kavrayacaklar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.