Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da kahkahaları gözyaşlarıyla buluşturan gece

Foça'da kahkahaları gözyaşlarıyla buluşturan gece

İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen 'Anılarla Dünden Bugüne Foça' gecesinde alkışlar, kahkahalar ve gözyaşları birbirine karıştı. İlçenin antik dönemden itibaren kısa tarihçesinin de görsel öğelerle anlatıldığı gecede fotoğraflar, görüntüler ve nostaljik şarkılar eşliğinde yapılan sunum 4 saat boyunca soluksuz izlendi. Sunumlarda kullanılan fotoğraflar giriş holünde de sergilendi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 12:05

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi ve Foça Belediyesi'nin destekleriyle Reha Midilli Kültür Merkezi'nde, 5 Kasım Pazar günü saat 20.00'de yapılacağı duyurulan program aşırı ilgi nedeniyle planlanandan yarım saat önce başladı. Tamamen dolan salonda ve balkon bölümünde geçiş koridorlarına konulan sandalye ve oturaklara rağmen içeri giremeyenler, holde yerlere oturarak programı ekrandan izlemek zorunda kaldı. İzleyiciler arasında CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve bazı belediye meclis üyeleri de yer aldı.

Foça'nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Yarba, Foça ve Manisaspor'un eski profesyonel futbolcularından Necati Vural, Doktor Gökalp Müstecaplıoğlu, müzisyen Gürsel Yarkent, ADD Foça Şube Başkan Vekili Levent Onan, Eczacı Volkan Üstünkök ve Candan Girginer'in hazırlayıp sunduğu gecede ekranda 650 nostaljik fotoğraf döndü.

İlçeye iz bırakanlardan, hayatını kaybedenler alkışlarla anıldı. Dilden dile anlatılagelen, her biri film ve skeçlere konu olabilecek güzellikteki komik anıların sahipleri bir kez daha kahkahalarla yad edildi.

İlçeyi ziyaret eden İsmet ve Erdal İnönü'den, Başbakan Binali Yıldırım'a kadar çok sayıda siyasetçi ve devlet adamı ile dönemlerinin ünlü isimleri, şahısların özel arşivlerindeki fotoğraflarla ekrana taşındı. Fotoğraflara eşlik eden ve katılımcıları gençlik günlerine götüren yerli ve yabancı müziklerin büyük bölümü tüm salonun eşliğiyle bir ağızdan söylendi.

Gecenin sürprizi ise sahneye davet edilen emekli öğretmen Şükrü Kaya Sever'in "Burada bulunan öğrencilerim yanıma gelsin" anonsuyla neredeyse salonun yarısının ayaklanmasıydı. Emekli öğretmen Sever, tek tek ellerini öpen 50'li yaşları aşmış öğrencileriyle 60'lı 70'li yıllardaki 'Foça Ortaokulu Marşı'nı birlikte tekrarlarken, duygulu anlar yaşandı.

4 saat boyunca kimsenin yerinden ayrılmadan izlediği gecenin sonunda Belediye Başkanı Gökhan Demirağ emeği geçenlere teşekkür etti. ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat ile birlikte sunumu yapanları kutlayarak çiçek verdi. Gece ayakta alkışlarla tamamlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.