Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da CHP'liler Demokrasi Meydanı’na ‘Hayır’ yazdı

Foça'da CHP'liler Demokrasi Meydanı’na ‘Hayır’ yazdı

CHP, Foça’da, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Demokrasi Meydanı’nda farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Eski belediye başkanları, ilçe başkanları, CHP’li gençlerden oluşan 250 kişi, meydana bedenleriyle “Hayır” yazdı. 'Foça’ya bir de yukarıdan bakın'

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 17:02

EGEPOSTASI – İzmir’in turistik ilçesi Foça’da, referandum çalışmalarını son hız sürdüren CHP, Demokrasi Meydanı’nda ilgi çeken bir etkinlik gerçekleştirdi. Meydana toplanan CHP’liler bedenleriyle Hayır’ yazısı yazdı.

16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında, eski belediye başkanları, ilçe başkanları, CHP’li gençlerden oluşan siyah giysili 250 kişi ellerinde Türk Bayrakları ile meydana toplandı, bayrakları havaya kaldırıp, bedenleriyle ‘Hayır’ yazdı. Etkinliğe tanık olan Foçalılar ve ziyaretçiler, ilgiyle izledi. CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, fotoğrafı Twitter’da “Foça’ya bir de yukarıdan bakın” mesajıyla paylaştı, beğeni topladı.

CHP İlçe Başkanı Günal Biçer aydınlanma ve bilim felsefesi ile kurulan Cumhuriyet'in bugün de kurtarılmaya ve yeniden inşa edilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Biçer, “Eşitliği, laikliği, kadının seçme ve seçilme hakkını, bağımsızlığı ve özgürlüğü ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve devrimci silah arkadaşları gibi; bugün de bu referandumda Hayır çıkartarak, Hayır'ı ve Hayır'dan sonrası umudu yeşertmeyi Foça'mızda, İzmir'imizde ve elbette tüm ülkemizde başaracağız! 1923, 1920, 1919... Bu tarihler kuruluşta ve onun ruhunda nasıl dönüm noktaları ise; bugün de Hayır böyle bir dönüm noktasıdır! Biz, Mustafa Kemal sevdalıları ve laiklik savunucuları, nasıl bu Cumhuriyeti savunduk ise bugün de yeniden, tüm gücümüz ile Hayır'ı var ederek savunmaya devam edeceğiz... Sokaklar, alanlar ve meydanlarda halkımız ile, Foça halkı ile Hayır'lı bir sonuç için, Hayır için tüm gücümüzle buradayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.