Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça’da büyük çevre temizliği

Foça’da büyük çevre temizliği

Foça’da ‘‘Birlikte Büyük Çevre Temizliği’’ etkinliği kapsamında Foça’nın deniz kıyılarında ve koylarında temizlik, Küçükdeniz Limanında su altı temizliği yapıldı.

  • Ege Postası
  • 29.09.2020 - 09:06

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlik, çevre temizliğinin yanı sıra; çevre koruma konusunda farkındalık yaratmayı ve çevre temizliğinin önemini yeniden hatırlatmayı amaçladı.

Çevre temizliği Foça çarşı içi, Büyükdeniz mevki, İngiliz Burnu, Çanak Koyu, Sazlıca mevki, Kartdere mevki ve Küçükdeniz Limanının yer aldığı çok büyük bir alanda gerçekleştirildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Doğanın, çevrenin ve denizin güzelliğinin temelinde temizliğin olduğunu hatırlatmak istedik. Sayın Kaymakamımız Ali Çetin’e, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımıza, yaklaşık 500 askeri personelimize ve çevreye duyarlı kamu kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Onların emekleri sayesinde bugün çok sayıda çöp topladık. Aslında yaşadığımız yeri temiz tutmak gibi bir görevimiz var. Vatandaşlarımızdan çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu çevrede hepimiz birlikte, sürekli yaşıyoruz.’’dedi.

Kartdere mevkinin ulaşılması zor yamaç ve alanlarına savrulan atıkları toplayan Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı personeli, çöp torbaları ile toprak zemin üzerine Jandarma Komando yazdılar.

Küçükdeniz Limanındaki su altı temizliğinde çıkarılan şişe, cam, plastik, karton, metal, kumaş ve benzeri atıklar, üzerindeki canlılar denize bırakıldıktan sonra sergilenirken çevre kirliliğinin çarpıcı boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Torbalara alınan çöpler, Foça Belediyesi çevre temizlik ekibi tarafından atık toplama alanına götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.