Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça Belediye Başkanı Gürbüz ifade verdi: Mağdurum

Foça Belediye Başkanı Gürbüz ifade verdi: Mağdurum

İzmir'de Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz önce mağdur olarak ifade verdi. Ardından Foça'da bacaklarından vurulan manav İsmail Kılınç'ın kendisini vuranları Fatih Gürbüz'ün azmettirdiğini iddia etmesiyle Gürbüz sanık olarak yargılanmaya başladı. Hakim karşısına çıkan Başkan Gürbüz mahkeme verdiği ifadede, “Asıl mağdur benim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2020 - 11:39

EGEPOSTASI/AA- İzmir'de organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili  39 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Erdi E, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, örgüt yöneticisi olduğu iddialarını reddederek örgüt elebaşısıyla ve hakkındaki suçlamalarla bir bağlantısı olmadığını, kimseden menfaat elde etmediğini savundu. 

Tutuklu sanık Ercan E, hakkındaki "örgüt yöneticisi" olduğu yönündeki iddiayı yalanlayarak, "Adımın geçtiği olayların çoğunda cezaevindeydim." dedi.

Tutuksuz sanık Kasım K, tetikçi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek "Suçlamaları saçma buluyorum. Doğuştan engelliyim. İş güç sahibiyim. Maddi hiçbir şeye ihtiyacım yok. Neden bu olaylara bulaşayım." ifadesini kullandı.

GÜZBÜZ İFADE VERDİ

Müşteki sanık Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de hakkındaki İsmail Kılınç'a yönelik "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasına ilişkin savunma yaptı. 

Mahkemede ifade veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e kendisinin mağdur olduğunu ve bu olayların içerisine neden ve nasıl çekildiği hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Gürbüz, İsmail Kılınç ve kardeşlerinin ilçede esnaf olduğunu, çay bahçesine izinsiz panel yaptırmaları ve belediyenin buna izin vermemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını ifade etti.

Kılınç'ın kardeşinin kendisine itiraz ettiğini ve elindeki sandalyeyi fırlattığını ileri süren Gürbüz daha sonra olayın yatıştığını söyledi. 

Gürbüz 9 Eylül 2019'da İzmir'in kurtuluşu için Foça Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na doğru kortej yürüyüşü olduğunu, bu sırada silah sesleri duyduklarını ifade ederek yanındakilerle olay yerine gittiklerini söyledi.

Gittiklerinde İsmail Kılınç'ın vurulduğunu gördüklerini belirten Gürbüz, şunları kaydetti:

"Ambulans çağrılması için emir verdim. Ben de arabamla hastaneye gittim. Bu sırada cep telefonuma numarasını bilmediğim ve daha önceden de tanımadığım şahıs dosyaya ibraz ettiğim mesajları atmaya başladı. 'Başkan geçmiş olsuna mı gitti? şeklinde mesajlar geldi. Sonrasında sürekli tehdit mesajları aldım. Mağdur olan benim. En büyük yarayı ben aldım. Korumayla gezdim. İnsani olarak yapmam gereken ne varsa yaptım. Binali Camgöz'ü tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kimseyi azmettirmedim."

Mahkeme Başkanı: Müşteki sıfatı ile burandasınız ve devam eden soruşturmada azmettirici olabilirsiniz diye dava açıldı. Müşteki sanık olarak buradasını.z 

Başkan Gürbüz: 9 Eylül'de oldu. 60 kişi Foça Meydanından Atatürk Meydanına yürüyordu, daha sonra İsmail Kılınç'ın vurulduğu söylendi. Koşarak gittik bana haber veren kayınvalidemdi. Gittiğimde İsmail yerde oturuyordu vurulmuştu. Ambulans çağırdık. Hastanede iddia edilen şeyle ilgili mağdur olan benim 3 ay koruma ile gezdim tehdit mesajları aldım. Bir şekilde bu işlerle bağdaştırılmaya çalıştım mağdurken bir anda sanık oldum. Bu olaylardan sonra ilk mesaj geldi. Yakup Kılıç'a gösterdim ne bu, ben anlamadım dedim. Daha sonra da mesajlar geldi. "Başkan geçmiş olsuna mı gittin'" diye mesajlar aldım. Ben hiç bir şekilde hiçbirini tanımıyorum ve hiçbirini görmedim. Ben belediye başkanı olarak gittim. Mağdur olan kişiyim .

Mahkeme Başkanı: Daha önceden bir olayınız oldu mu'

Başkan Gürbüz: Bana büfe koymak istediklerini söylediler ve yavaş yavaş yer yapmaya başladılar daha önce de Yakup Kılıç'a diyordum bu şekilde şeyler yapmayın diye ama devam ettiler. Erkan Kılıç ben oraya gittiğimde bana kötü sözler söyledi. Polisler geldi gidin uzatılacak birşey yok dedim daha sonra İsmail ile çay içtik daha sonra İsmail beni aradı Erkan'a bakma sen Erkan’ı idare ediyoruz sağa sola sarmasın diye. İsmail Kılıç bana dedi ki benim de ikizlerim var senin de ikizlerin var bekle biraz sonra koyarsın dedim. Vurulduktan sonra yanlarına gittim sonra çıktım bir daha görüşmedim.

Mahkeme Başkanı: Sizin isminiz neden söylendi'

Başkan Gürbüz: Bana da gelen bilgiler böyle şeyler söylemedi. İddia edilen kişiler orada oturan kişiler benim çocukluğumu bilir.

Mahkeme Başkanı: Ceket çıkartarak saldırdınız mı'

Başkan Gürbüz: Hayır

Mahkeme Başkanı: Vaatte bulundunuz mu'

Başkan Gürbüz: Foça Belediye başkanı olarak insani olarak elimden geleni yaparım dedim. 

Mahkeme Başkanı: 'Bizi Fatih Gürbüz vurdurdu' cümlesini kimden ve ne zaman duydunuz'

Başkan Gürbüz: Bunları iddia eden Yakup, İsmail, Erkan Kılıç 

Mahkeme Başkanı: Binali Camgöz'ü tanıyor musunuz' 

Başkan Gürbüz: Tanımıyorum.

Mahkeme Başkanı: Yılmaz Tektaş sizin yanınızda mıydı'

Başkan Gürbüz: Ben öyle birini de tanıyorum.

Mahkeme Başkanı: Yakup’a beni madara ettiniz dediniz mi' 

Başkan Gürbüz: Hayır 

Daha yeni belediye başkanı oldum seçilerek geldim. 36 yaşındayım. Siyasi olarak itibarsızlaştırıldım. Mağdurum. Devletin verdiği koruma ile gezdim 3 çocuk babasıyım beni herkes tanır siyasi ve aile olarak yıprandım ve yanında geçmediğim hayatımda tanımadığım vuranın kim olduğu vurulanın neden vurulduğunu bilmiyorum. 

Mahkeme Başkanı: Yurt dışı kaynaklı mesajda gelen sizi tehdit eden mesaj'

Başkan Gürbüz: En başta suç duyurusunda bulundum. Kimden geldiğini nerden geldiğini bana neden geldiğini bilmiyorum.Kim olduğunu bilmiyorum beni bu olaya kim soktu bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Mahkeme Başkanı: Özel hastanede ameliyat edelim dediniz mi'

Başkan Gürbüz: Daha iyi bir hastane varsa oraya götürebiliriz bacağında 8 kurşun var dedim. Benim hesabımda 150-200 bin lira para yok.

DESTEK VERDİLER

Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde pankart açan Foça Belediyesi işçileri ‘asla yalnız yürümeyeceksin başkanım’ sözleriyle Başkan Gürbüz’e destek verdi.

Ayrıca CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan da davayı takip ederek Fatih Gürbüz’e destek verenler arasında yer aldı.

OLAY

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı. 

İddianamede sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak'ta silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

Toplam 38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmesi ile sanık sayısı 39'a çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.