Dolar 32,5929
%0.25
Euro 34,7927
%0.37
Altın 2.414,690
%-0.75
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Erdoğan Putin'e üzüntülerini bildirdi

Flaş! Erdoğan Putin'e üzüntülerini bildirdi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak üzüntülerini bildirdiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 27.06.2016 - 16:07

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle "üzgün" olduğunu belirtti.

Kremlin'den yapılan açıklamayı ilk olarak uluslararası haber ajansı Reuters duyurdu.

Açıklamada, “Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Erdoğan taziyelerini ifade ederek ‘Üzgünüm’ dedi” ifadesi kullanıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus savaş uçağının düşürülmesinde bir kasıt olmadığının altını çizdiği bildirildi.

"YÜREKTEN HİSSEDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca, ölen Rus pilotun ailesinin acılarını "yürekten hissettiğini" söylediği belirtildi.

Kremlin’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Açıklamada ayrıca, "Erdoğan, Rus pilotu öldürmekle suçlanan Türk vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi” denildi.

Ankara-Moskova ilişkileri, sınır ihlali yapan Rus askeri uçağının 24 Kasım'da Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından gerilmişti.

"UÇAĞI KASITLI DÜŞÜRMEDİK"
Kremlin sözcüzü Dimitri Peskov'un yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SU-24 tipi Rus uçağının düşürülmesinden ötürü üzüntüsünü dile getirdiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, uçağın asla kasıtlı olarak düşürülmediğini vurguladığı belirtildi.

RUSYA MİLLİ GÜNÜ'NÜ KUTLAMIŞTI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e Rusya Milli Günü nedeniyle birer mektup göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, "Umarım ilişkilerimiz layık olduğu seviyeye ulaşır" ifadesini kullanmıştı. 

Başbakan Binali Yıldırım da, "İlişkilerimizin karşılıklı çıkarlarımız için gereken seviyeye ulaşmasını umuyorum" demişti.

RUSYA İLE UÇAK KRİZİ NASIL YAŞANMIŞTI'
Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı 24 Kasım 2015'te, angajman kuralları gereğince iki Türk F-16'sı tarafından vurulmuştu. Hasar alan uçak Suriye'de bulunan Bayırbucak bölgesinde düşmüştü.
Uçağın içinde bulunan iki Rus pilot paraşütle atlamıştı. Pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralanmış ve bölgede yaşayan militanlar tarafından öldürülmüştü. Diğer pilot Suriye ordusu askerleri tarafından yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN MEKTUP AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup göndererek geçen kasım ayında Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu aktardığını açıkladı. Kalın, Erdoğan'ın mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum” ifadesine yer verdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın geçtiğimiz kasım ayında bir Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kalın, mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadesine yer verildiğini bildirdi.
Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşına Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.