Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırat Üniversitesi'nin diş hekimliği fakültesi başvurusu onaylandı

Fırat Üniversitesi'nin diş hekimliği fakültesi başvurusu onaylandı

Fırat Üniversitesi yönetimi tarafından Kasım 2012'de hazırlanan diş hekimliği fakültesine ait müracaat dosyası, Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Elazığ başta olmak üzere çevre illerdeki diş sağlığı ve hastalıkları...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:25
Fırat Üniversitesi yönetimi tarafından Kasım 2012'de hazırlanan diş hekimliği fakültesine ait müracaat dosyası, Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Elazığ başta olmak üzere çevre illerdeki diş sağlığı ve hastalıkları tedavisinde büyük bir boşluğu dolduracak yeni fakültenin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılayacağını vurgulandı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “5 -6 Nisan tarihlerinde YÖK başkanının üniversiteyi ziyareti sırasında da gündeme gelen diş hekimliği fakültesinin Elazığ’da kurulması konusunda gelişen bu süreç, YÖK Genel Kurulu'nun 18 Nisan'da yapılan toplantısında ilk aşamasını tamamlamış oldu. Diş hekimi yetiştirmenin yanı sıra uzman personel de yetiştirecek fakültenin bina ve öğretim üyesi altyapısı hazır durumda. Yeni fakülte son teknoloji ve bilimsel gelişmeler ışığında ağız ve diş sağlığı eğitim ve öğretimi yanında halk sağlığı hizmeti de verecektir.” dedi.

YÖK Genel Kurulu'nda kurulmasına izin verilen diş hekimliği fakültesinin resmi olarak açılabilmesi için Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak, Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Demirdağ, üniversite yönetimi olarak bu sürecin tamamlanması konusunda çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.