Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7334
%-0.68
Altın 2.436,440
%0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırat: Kılıçdaroğlu için ben de varım

Fırat: Kılıçdaroğlu için ben de varım

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, dün CHP grubunun basına kapalı toplantısında Genel Başkan hakkında açılan tazminat davalarında kullanılmak üzere milletvekillerince bir fon oluşturulduğunu belirterek, "Bu fona bizlerin de dahil edilmesini istiyoruz" dedi. Fırat'dan çarpıcı fona destek açıklaması

  • Ege Postası
  • 10.01.2019 - 09:40

CHP TBMM Grubu basına kapalı olarak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan tazminat davaları gündeme geldi.  Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıda, milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5'er bin liranın bu fona aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, bu fona kendilerinin de dahil edilmesini istedi. Fırat açıklamasında; "Ülkemiz kaynaklarının sorumsuz ve liyakatsız kişilerin elinde yandaş zihniyetlere peşkeş çekildiği bir dönemde yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilk  döneminlerinde kurulan iktisadi teşekküllerimizin hepsi 17 yılllık AKP döneminde satıldı. Yol köprü yaptık dediler, yollar köprüler yandaşa ihale edildi. 100 liraya yapılacak- yaptırılacak işler 400-500 liraya yandaşa yaptırıldı. Ülkemizin güç bela ayakta durmaya çalışan esnafının, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşının ödediği vergiler sorumsuzca harcandı.  Ekonomi, eğitim, tarım, insan hakları, özgürlükler, cumhuriyet değerleri ve demokrasinin durumu ortada. Yaşanan bu hezimete elbette birileri dur diyecek, sesini yükseltecek, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla müsaade etmeyecek, tüyü bitmemiş yetim hakkını elbette soracak, sayın genel başkanımız da bunu yapmıştır. Bu zülme dur demiştir, bu yüzden hakkında tazminat davaları açılmış, hukuksuzluğun yaşandığı belgelerin asıllarının mahkemelere sunulduğu halde hukuk dışı yaptırımlarla karşı karşıya kaldığı bir ortamda sayın genel başkanımız bizim, ülkemizin, geleceğimizin, saygın bir ülke olmamız için tüm haklarımızı savunurken olan bitene duyarsız kalmamak her vatandaşımızın görevidir" dedi. 

Man adası belgelerini açıklamak, hırsızlık, yolsuzluk ve usülsüzlüklere karşı çıkmanın sadece sayın Kılıçdaroğlu'nun görevi, sorunu ve sorumluluğu olmadığını kaydeden Fırat, açıklamasını şöyle bitirdi:

"Bunu ülkemiz için hepimiz için yapmıştır. Ona hukuksuzca yüklenen tazminatlarda ülkesini seven her yurttaşın, hepimizin sorumluluğu ve yükümlülüğüdür. Bu nedenle CHP TBMM grubunun almış olduğu bu karara ben de katılıyor ve aynı miktarlarda ve aynı süre içerininde bu fona destek veriyorum. İmkanı olanları da ve ülkemizin geleceğini soydurmama ve çaldırmama mücadelesine katkı sağlamasını bekliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.