Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Firari darbeci askerlerden ikisi fırından ekmek gasp etti

Firari darbeci askerlerden ikisi fırından ekmek gasp etti

Muğla'nın Ula İlçesi'nde, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan askerlerden ikisinin fırından silah zoruyla ekmek çaldıkları belirlendi. Fırında çalışan bir kişi "Silah çekerek 5 ekmek aldılar" dedi. Firari darbeci askerlerden ikisi ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 30.07.2016 - 10:30

Güvenlik güçlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden aranan 12'sinden ikisinin Akyaka Mahallesi girişinde ormanlık alan yakınındaki fırından sabaha karşı ekmek aldıkları yönünde ihbarda bulunuldu. 

11 darbeci askeri komandolar arıyor

Ormanlık alanda Polis Özel Harekat ve Jandarma Komando ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmalarına, havadan jandarmaya ait Skorsky helikopteri, bir polis helikopteri ve bir insansız hava aracı destek veriyor.

Polis Özel Harekat ekiplerince ormanlık alan yakınındaki evlerin kontrol edildiği görüldü.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit edip kaçan, firari darbeci askerin yakalanması için yürütülen çalışmalar sürüyor. Firari askerlerden 2'sinin bu sabah Akyaka'daki bir fırından, silah tehditiyle 5 ekmek gasp ederek kaçması üzerine, bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. Kimliği en son tespit edilen Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk ile aranan asker sayısı 12'ye yükseldi. Aranan tüm askerlerin fotoğrafları elde edilip, bölgede aramalara katılan tüm birimlere dağıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, ayrıldığı otele saldırı düzenlendi. İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen karma tim, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince, ormanlık alana kaçtı. 

7 ASKERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın cemaat imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı. 

LİSTEYE 2 YÜZBAŞI DA EKLENDİ

Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11, ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. Adları sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris'te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı. 

FIRINDAN EKMEK GASPI

Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Akyaka'daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarından beklerken, diğeri içeriye girip fırıncı Mustafa Çağırankaya'dan 5 ekmeği tabanca tehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özel harekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi. Askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen çalışmalar sürüyor. 

FIRINCI ANLATTI: SİLAH ZORUYLA 5 EKMEK ALDI

Fırın personeli Mustafa Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece 03.30 sıralarında fırının arkasındaki ormanlık alandan gelen bir askerin, silah çekerek 5 ekmek aldığını söyledi.

Askerin ormanlık alana koştuğunu, orada bekleyen bir başka askerin de onu tutarak yukarı çektiğini ifade eden Çağırankaya, "Sonrasında jandarmayı aradık. 5 dakika içinde geldiler ve aramaya başladılar. Üzerlerinde askeri tişört, ayağında da askeri ayakkabı vardı." dedi.

Çağırankaya, olay sırasında gayet sakin olduklarını dile getirerek, askerin bitkin görünmediğini ancak sakallarının olduğunu belirtti.

Gazetecilerin "Darbeci askerler olduklarına emin misiniz'" sorusu üzerine Çağırankaya, "Gece dağdan indiklerine ve silah çektiklerine göre darbeci askerlerdi. Ekmek isteselerdi verirdik. Silah çektiklerine göre bunlar biraz acemiydiler." diye konuştu.

3 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Muğla'da yakalanan FETÖ üyesi 7 darbeci askerden aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" olduğu öne sürülen Astsubay Başçavuş Kuzu'nun da bulunduğu 3'ü daha adliyeye sevk edildi. Kuzu menfezde yakalanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit ederek kaçan ve güvenlik güçlerinin takibiyle geçen pazartesi günü yakalanan darbeci askerlerden İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'cemaat imamı' olarak bilinen, 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ve Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, bu sabah adliye sevk edildi. 

İlk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getilen üç darbeci asker, sağlık raporunun ardından adliyeye götürüldü. Üç askere de giydirilen tişört ve şortların aynı olduğu görüldü.

ARANAN 12 KİŞİNİN TAMAMI SUBAY
Otel saldırısına katılan darbeci askerlerden Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile yine özel kuvvetlerden olan Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, Yüzbaşı Ergün Şahin, Yüzbaşı Bahadır Sagun, Yüzbaşı Mehmet Öztürk, Üsteğmen Murat Köse, Üsteğmen Burkay Karatepe, Üsteğmen Mehmet Demir, Üsteğmen Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

3'Ü DE TUTUKLANDI

Geçen pazartesi günü Marmaris'te yakalanıp bu sabah adliyeye sevk edilen darbeci askerlerden İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'cemaat imamı' olarak bilinen, 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ve Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, sevkedildiği mahkemece tutuklandı. 

VALİ: SALDIRIYA 37 ASKER KATILDI, 25'İ YAKALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerin yakalanması için operasyonlara devam edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek de gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Otel saldırısına 37 darbeci askerin katıldığını söyleyen Vali Amir Çiçek, "İhanet çetesinin Marmaris'e gelerek Cumhurbaşkanımızın kaldığı yerde inme yapan, havadan indirilen kişi sayısı 37'dir. Şu ana kadar da 25 kişi yakalandı. 20'si tutuklu, 5'i hakkında gözaltı işlemi devam ediyor" dedi. 

Saldırıdan hemen sonra operasyonların başladığını hatırlatan Vali Amir Çiçek, "Olay anında bunlarla çatışma yapıldı. Bunlara destek olacak helikopterlerin yakıt alamaması yüzünden, aşağıda bulunan kişiler baktılar ki bir şey yapamayacaklar, belli bir çatışmadan sonra sabaha doğru İçmeler yakınlarındaki ormana sızdılar. O saatten beri güvenlik güçleri peşine düştü. Bunları silahlarıyla, kendileriyle yakalayıp adalete teslim etmek için çalışıyorlar. Eğer gerekiyorsa da karşılık verirlerse, onları imha etmek için özel timler, jandarma komando bölüğü buradalar" dedi.

AĞAÇ DİPLERİNE KADAR BAKILIYOR

Marmaris bölgesinin tamamında araştırmaların sürdüğünü ifade eden Vali Ateş, "Marmaris Datça, Gökova'ya kadar her alanda adım adım arama yapıldı. Ağaç dibi, taş dibi, su başı, dere kenarı, otluktur, sazlıktır, boş evlerdir hepsini tek tek aradık. 12 kişi ihanet çetesi üyesi, kendilerini özellikle saklıyorlar. Nereye saklanacaklar. Bu memleketin bayrağının dalgalandığı nereye saklanırlarsa saklansınlar bulunacaklar. Biz o derece kararlıyız. Devletimiz o derece kararlıdır. Yılan yesinler, çıyan yesinler, ot yesinler, nereye saklanırsa saklansınlar bulunacaklar. Biz onları elbette ki bulacağız. Arkadaşlarımız gece gündüz arıyor. Vatandaşlarımız ihbarlar yapıyor. Bazı ihbarlar doğru çıkıyor, bazıları yanlış çıkıyor. Her ihbara anında, doğru gibi refleks gösterip, gidiyoruz. Kuvvetlerimiz arama yapıyor. Bunlar Muğla sınırları içerisindeler ise kesinlikle güvenlik güçlerimiz elbette yakalayacak" dedi. 

ÜZERLERİNDE SADECE TABANCALARI VAR

Vali Amir Çiçek, aranan kişilerin üzerlerinde sadece beylik tabancalarının bulunduğunu, uzun namlulu silahlarının hepsini gömdüklerini, onların da bulunduğunu kaydetti. Vali Amir Çiçek, ayrıca darbeci firari askerlerin Yunan adalarına kaçmaması için savaş gemileriyle önlemlerin alındığını da ifade etti. 
(DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.