Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Film gibi operasyonla kurtarıldılar... Ateş yakarak ısınmışlar

Film gibi operasyonla kurtarıldılar... Ateş yakarak ısınmışlar

İzmir'in Dikili ilçesinde dün kayalıklarda mahsur kalan 51 göçmenin 38'inin Suriye, 11'inin Angola, birinin Liberya ve bir kişinin de Somali vatandaşı olduğu tespit edildi. Film gibi operasyonla kurtarıldılar...

  • Ege Postası
  • 15.12.2017 - 13:33

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında dün lastik botla yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışırken mahsur kaldıkları kayalıklardan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan 15'i çocuk 51 göçmenin uyrukları belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sağlık kontrolü sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmelerinin ardından İl Göç İdaresine gönderilen göçmenlerin işlemleri devam ediyor.

Mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarılan göçmenlerden 38'inin Suriye, 11'inin Angola, birinin Liberya ve bir kişinin de Somali vatandaşı olduğu belirlendi.

Kurtarılan göçmenlerin, karanlık ve dalgalı denizde ilerlemekte zorluk çektikleri, kıyıdan açıldıktan yaklaşık bir kilometre sonra bulundukları botun Güvercin kayalıklarına çarparak durduğu tespit edildi.

Ateş yakarak ısınmışlar

Kayalıklara çıkarak boğulmaktan kurtulan göçmenlerin ateş yakarak ısındıkları, içlerinden birinin, telefonunda kayıtlı "ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı"nı arayarak durumu bildirdiği ve kurtarılmayı bekledikleri belirtildi.

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarındaki Güvercin kayalıklarında dün mahsur kalan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı hava ve deniz unsurlarıyla kurtarılmıştı.

Göçmenlerden 5'i çocuk 6'sı helikopterle, 45'i ise balıkçıların da yardımıyla Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlarla kıyıya çıkarılmıştı. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.