Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Feyzioğlu'ndan adli yıl açılış kararı!

Feyzioğlu'ndan adli yıl açılış kararı!

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 11 baronun 'Yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan adli yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılacağı ve bir de konuşma yapacağı açıklandı.

  • Ege Postası
  • 17.08.2019 - 12:27

2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti, İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 baro reddetmişti.

FEYZİOĞLU KATILACAĞINI AÇIKLADI

Kararı merakla beklenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Külliye’deki törende olacağı açıklandı. Sözcü’ye konuşan TBB yetkilileri; Metin Feyzioğlu’nun törene katılacağını ayrıca Yargıtay Başkanı’ndan sonra savunmanın diğer ayağı olarak yargı konuları ile ilgili bir konuşma yapıp önerilerde bulunacağını bildirdiler. TBB yetkilileri, Sözcü’nün sorusu üzerine “Yapılan kanun değişikliği ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşması kaldırılmıştı. 2 yıl aradan sonra aynı gelenek yeniden başlatılmış olacak. Bizim için önemli bir gelişme” dediler.

 

‘FEYZİOĞLU İÇİN’ KALDIRILMIŞTI

2014 yılındaki Danıştay töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, ayağa kalkarak sert tepki göstermiş, uzun süre konuşulan bu ‘tartışmanın’ ardından, TBB Başkanlarının konuşması; Danıştay, Adli Yıl Açılışı gibi törenlerden çıkarılmıştı.(Saygı Öztürk/Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.