Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fetrek Çayı ada inşaatı başladı

Fetrek Çayı ada inşaatı başladı

16 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan yapay adanın 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” oluşturulan rekreasyon alanları ilçenin geleceğine çok büyük yatırımdır.” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 09:47

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi 1. etap projesinin tamamlanmasından sonra yapımına başlanan 16 bin metrekarelik suni ada da çalışmalar tam hız devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” oluşturulan rekreasyon alanları ilçenin geleceğine çok büyük yatırımdır.” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından birisinin  Torbalı’da adım-adım gerçekleştiğini  22 Km. uzunluğundaki  Fetrek çayının  çok  büyük bölümünün ıslah edildiğini belirterek şunları söyledi “ 1.Etap planlamasına göre toplam 340 bin metrekarelik alanda 237 bin metrekarelik bir  bölgede  rekreasyon projeleri uygulanacak. Bunun içinde birde yapay ada var. Bu adanın büyüklüğü ise 16 bin metrekare dolayındadır.   Ada inşaatı kış şartları nedeniyle bir süre durmuştu şimdi yeniden başladı.  Taş, dolgu ve tahkimatları tamamlanan adada sosyal yaşama dair birçok tesis yer alacak. Kafeterya, seyir terasları, çocuk oyun alanları, piknik üniteleri, bisiklet ve yaya yolları bulunacak”  şeklinde konuştu.

VEYSEL EROĞLU BAKANIMIZA TEŞEKKÜR

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin öngörülenden çok daha hızlı biçimde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü “ Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu projenin her aşamasıyla ilgileniyor. Fetrek çayı kenarında kurulan inşaat şantiyesinde ışıklar hiç sönmüyor.  Arkadaşlarımız olağanüstü bir çabayla çalışıyorlar. 22 Km. lik  Fetrek Çayı'nın büyük bölümünü ıslah edildi. Tabanı 40, üstten de 54 metre genişliğindeki bir yatağın oluşturulması sağlanıyor. Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından biri gerçekleşiyor.  Uzun ve zor bir çalışma ancak proje öngördüğümüzden daha hızlı gerçekleşiyor. Bölgenin çöplük, atık alanına dönüştürülen, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 22 Km. uzunluğunda  bir su yatağını ıslah etmek öyle sıradan bir olay değildir ”  dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.