Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ sanığı profesör: 'Üniversite yapılanmasını anlatacağım'

FETÖ sanığı profesör: 'Üniversite yapılanmasını anlatacağım'

Tutuklu sanık eski İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekinay, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı duruşmada, örgütün üniversitedeki yapılanmasını anlatacağını beyan etti. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanığın tahliyesine karar verdi. 'Üniversite yapılanmasını anlatacağım' dedi

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 16:05

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık eski İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay'ın tahliyesine karar verildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu sanık Ahmet Adem Tekinay ile eşi eski İKÇÜ şube müdürü tutuksuz sanık Gülhan Tekinay ve avukatı katıldı. 

Sanık Gülhan Tekinay, duyuma ve zanna göre suçlamalar yapıldığını, ByLock kullanmadığını, polis bir babanın vatan ve millet sevgisiyle yetiştirdiği kızı olduğunu ifade etti. 

Tanık H.K. ise kendilerine Ahmet Adem Tekinay'ın "paralelci" olduğu için dekanlığının reddedildiği bilgisi geldiğini ifade etti.

Tanık S.E. de Ahmet Adem Tekinay'ın FETÖ'cü olduğuna ilişkin doğrudan bir şahitliği olmadığını ancak örgütle bağlantısı olduğuna dair fakültede konuşmalar olduğunu vurguladı.

Tutuklu sanık Ahmet Adem Tekinay ise üniversitedeki FETÖ yapılanmasını geç fark ettiğini savundu.

Örgütün İKÇÜ'deki yapılanması hakkında bilgi verebileceğini anlatan Tekinay, üniversitede hala görevde olan FETÖ'cüler olduğunu da ileri sürdü. 

Mahkeme heyeti, üniversitede hala görevde olduğunu iddia ettiği FETÖ'cülerin isimleri ve hakkında bildiklerini iletmesi için bir ay süre verdiği Tekinay'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

OLAY

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının İKÇÜ'deki FETÖ yapılanmasına yönelik geçen ağustosta başlatılan soruşturmada tutuklanan eski dekan Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ile tutuksuz yargılanan eşi Gülhan Tekinay hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.