Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ sanığı eski öğretmene hapis cezası

FETÖ sanığı eski öğretmene hapis cezası

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan, meslekten ihraç edilen öğretmen 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

  • Ege Postası
  • 28.11.2017 - 13:00

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski öğretmen Zafer Baykal'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Zafer Baykal ve avukatı katıldı. 

İddia makamı, Baykal'ın iki GSM hattında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edildiği, Isparta ve İzmir'de KHK ile kapatılan kolejlerde öğretmen olarak çalıştığı, 2012'de geçtiği Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edildiği, üç çocuğunu KHK ile kapatılan İzmir Özel Yamanlar Kolejine yolladığı, tanık beyanları ve yargılamada ele geçirilen delilleri göz önünde bulundurarak "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Tutuklu bulunduğu Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifade veren Baykal, 2001'den 2012'ye kadar KHK ile kapatılan kolejlerde, 2012'den sonra ise Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalıştığını belirterek FETÖ ile bağlantılı kolejlerde okuyan üç çocuğunu buradan alarak devlet okuluna gönderdiğini beyan etti.

ByLock programını kullanmadığını iddia eden Baykal, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraat talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, önce 9 yıl hapis cezasına mahkum ettiği sanığın FETÖ ile bağlantısı olduğuna ilişkin ifadeleriyle yargılamada dürüst davrandığını dikkate alarak bu cezayı 7 yıl 6 yıl hapis cezasına indirerek Baykal'ın tutukluluğuna devam kararı verdi. 

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, meslekten ihraç edilen öğretmen Zafer Baykal gözaltına alınmıştı. 

Cumhuriyet savcısı, Baykal hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.