Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ/PDY üyesi zanlının 3 oğlu rütbeli asker çıktı

FETÖ/PDY üyesi zanlının 3 oğlu rütbeli asker çıktı

İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bir süredir sözde "Karşıyaka eyaleti muhasebecisi" olduğu iddiasıyla aranan zanlı Başaran'ın 3 oğlunun rütbeli asker olduğu, bunlardan birinin de örgütün darbe girişimi kapsamında arandığı belirlendi. FETÖ'nün Karşıyaka kasasının müthiş hasılatı

  • Ege Postası
  • 23.07.2016 - 13:26

İzmir'de Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda sözde  "Karşıyaka eyaleti muhasebecisi" olduğu tespit edilerek hakkında yakalama kararı  çıkartılan Selami Başaran'ın orduda astsubay olarak görev yapan oğlu Mehmet Hamza  Başaran'ın da örgütün 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında arandığı ortaya  çıktı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik Gölbaşı  Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında aranan Türk Silahlı  Kuvvetleri (TSK) astsubaylarından Mehmet Hamza Başaran'ın yakalanmasına yönelik  çalışma sürdüren ekipler, babası Selami Başaran'ın da örgüt bağlantısı kapsamında  arandığını tespit etti.

İzmir'de 17 Mayıs'ta, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik sürdürülen  soruşturmada "Sözde Karşıyaka Eyaleti Yapılanması"na yönelik operasyonda, Selami  Başaran'ın sözde eyaletin muhasebecisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama  kararı çıkarıldığı belirlendi.

 Selami Başaran'ın 3 oğlundan 2'sinin subay, birinin ise astsubay  olarak TSK'da görev yaptığı kaydedildi. Başaran'ın subay oğullarının askeri lise  giriş sınavları ve darbe girişimine destek verip vermediklerinin araştırdığı  bildirildi.

KARŞIYAKA'DA OPERASYON

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda,  örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY  elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, TSK personeli Teğmen M.A.T,  örgütün "Bergama emniyet imamı" Sinan Özmen, "Bergama Işıkevleri imamı" Mehmet  Öksüz, "Bergama Diyanet imamı" Celal Döner, "Kınık ilçe imamı" Harun Yeşil,  Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında bulunduğu 34  kişi gözaltına alınmış, bunlardan 15'i tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında, "Karşıyaka yapılanmasının muhasebecisi ve  kasası" olduğu iddiasıyla Selami Başaran hakkında da yakalama kararı  çıkartılmıştı.

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programlarındaki  incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı  gelir ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı  saptanmıştı.

Buna göre, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden "kurban,  burs ve himmet" adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir  sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmış, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün  elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve "Pensilvanya" diye kayda geçirildiği  tespit edilmişti.

Programdaki incelemede, örgüt üyelerinin, geçen yıl Kurban Bayramı  öncesi kurbanlar için 650 lira topladıkları, vekaletler karşılığı Afrika'dan çok  daha düşük fiyatta kurban satın alarak kesimini yaptırdıkları, toplanan paranın  yüzde 30'unun kurban alımında kullanıldığı, yüzde 15'inin de "Pensilvanya"  kaydıyla yurt dışına gönderildiği, kalanının da gelir kaydedildiği bilgilerine  ulaşıldığı öne sürülmüştü. (Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.