Dolar 32,5219
%0.23
Euro 34,8776
%0.45
Altın 2.486,180
%0.97
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün 'kripto dekanı' kimlik bilgilerini değiştirmiş

FETÖ'nün 'kripto dekanı' kimlik bilgilerini değiştirmiş

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı; sevk edildiği adliyede tutuklandı. FETÖ'nün kripto dekanı olduğu iddia edilen Karaosmanoğlu'nun, 1987'de kimlik ve kütük bilgilerini değiştirdiği ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 17:44

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Pamukkale Üniversitesi'nin eski İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, Ankara'da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Denizli Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Prof. Dr. Karaosmanoğlu, tutuklandı. Polis tarafından yapılan araştırmada, ismi daha önce de bazı televizyon kanallarında FETÖ'nün kripto dekanı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu'nun, adını değiştirdiği ortaya çıktı. Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Adatepe Köyü'nde 1985 yılında jandarmanın yaptığı 'cemaate' yönelik operasyonda henüz hukuk fakültesi öğrencisiyken Karaosmanoğlu'nun, 33 kişiyle birlikte gözaltına alındığı belirlendi. O zamanki adıyla Zülkarneyn Karaosmanoğlu'nun, 1987'de adını Fatih olarak değiştirdiği, Denizli Çameli İlçesi'nde olan nüfus kütüğünü ise Ankara Keçiören Nüfus Müdürlüğü'ne taşıdığı tespit edildi. 

Pamukkale Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nin kurucu dekanı olan Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, daha sonra Adıyaman Üniversitesi'ne geçmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adıyaman Üniversitesi'ndeki görevinden önce açığa alınan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, daha sonra memuriyetten ihrac edilmiş, geçen hafta Ankara'da polis tarafından gözaltına alınmıştı. Denizli Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, Denizli D Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.