Dolar 32,4971
%0.15
Euro 34,7634
%0.12
Altın 2.488,560
%1.07
Bist-100 9.539,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün 'entelektüel yapılanması'na operasyon

FETÖ'nün 'entelektüel yapılanması'na operasyon

İzmir merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi... Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün 'entellektüel tiyatrocular imamı' olduğu iddia edilen Ömer Pekin de bulunuyor. Ömer Pekin, komedyen Atalay Demirci ile birlikte FETÖ lideri Gülen'e özel tiyatro gösterisi yapmıştı. İzmir merkezli FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 13:00

İzmir merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda 18 zanlı yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında, örgütün sözde entelektüel tiyatrocular imamı olduğu iddia edilen Ömer Pekin'in, komedyen Atalay Demirci ile birlikte örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e özel tiyatro gösterisi yaptığı belirtildi.  Denizli'de yakalanan ve kapatılan Şifa Hastanesinde hemşirelik yaptığı belirtilen A.G.D. adlı kadının ise örgütün "ebeler" sorumlularından olduğu ayrıca örgüt elebaşına İzmir'e geldiği dönemde sağlık hizmeti verdiği ortaya çıktı.

İzmir merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) entelektüel ve Gürcistan yapılanmasına yönelik operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgütün Gürcistan ve entelektüel yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve İstanbul'da yakalanan Ömer Pekin'in, FETÖ'nün sözde "entelektüel tiyatrocular imamı" olduğu belirtildi. Pekin'in, örgüt içerisindeki bazı isimleri ünlü yapmak için girişimlerde bulunduğu ayrıca ünlü kişilerin de FETÖ'ye sempatiyle bakmaları için çalışmalar yaptığı kaydedildi. 

Şüpheli Pekin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından yargılanan komedyen Atalay Demirci ile Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşına özel tiyatro gösterisi yaptığı belirtildi. 

Öte yandan, soruşturma kapsamında Denizli'de gözaltına alınan A.G.D. adlı kadının ise kapatılan Şifa Hastanesinde hemşire olarak çalıştığı, örgütün "ebeler" sorumlularından olduğu ayrıca örgüt elebaşına İzmir'e geldiği dönemde sağlık hizmeti verdiği belirtildi. 

FETÖ'nün Gürcistan'daki yapılanması kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin ise örgütün bu ülkedeki eğitim ve diğer ticari faaliyetleri yönettikleri bildirildi.

Firari zanlıları yakalama çalışmaları ise devam ediyor. 

İzmir merkezli 'ByLock' operasyonu

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen 31 şüpheli için 9 ilde operasyon yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 31 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılanlar için İzmir merkez olmak üzere Balıkesir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Muş, Eskişehir ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon başlattı.

Gözaltı kararı verilenler arasında, örgütün KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan idareci, öğretmenler ile örgütün çeşitli kademelerinde görev alan öğrenci ve esnafın da bulunduğu bildirildi.

Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınan bazı şüphelilerin İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.