Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'nün 'Altınşehir' yapılanması sanıkları hakim karşısında

FETÖ'nün 'Altınşehir' yapılanması sanıkları hakim karşısında

Haklarında dava açılan tutuklu sanık Nurettin Koç ile eşi tutuksuz sanık Semiha Koç'un yargılanmasına başlandı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2019 - 18:55

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ege Bölgesi'ndeki "Altınşehir" yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla sanık ile eşi hakim karşısına çıktı.

İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurettin Koç, tutuksuz yargılanan eşi Semiha Koç ile avukatı hazır bulundu.

FETÖ adına faaliyet yürüttüğüne ilişkin suçlamaları reddeden Nurettin Koç, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığını kabul etti ancak bunu eylem amaçlı yapmadığını savunarak dernek faaliyetlerini FETÖ adına yapmadığını ileri sürdü.

Gözaltında kaldığı sürede bazı emniyet mensuplarının baskı ve tehditlerine maruz kaldığı için gayriresmi alınan ifadesini imzalamak zorunda kaldığını iddia eden Nurettin Koç, buna ilişkin avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 

"Gündoğdu" kod adlı gizli tanık, FETÖ ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğü Nurettin Koç'un örgüt adına sohbetler düzenleyerek burs, himmet ve kurban parası adı altında toplanan paraları, cezaevindeki FETÖ sanıklarının ailelerine aktardığını öne sürdü.

Gizli tanık, Nurettin Koç'un sözde "Altınşehir" yapılanmasında 8 küçük bölgeden sorumlu olduğunu ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından da bu faaliyetlerini sürdürdüğünü savundu.

Haklarındaki "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezaevinde bulunan tanıklar Y.G, M.K, G.A. ve A.A, soruşturma aşamasında baskı ve tehdit altında Nurettin Koç'un aleyhine ifade verdiklerini öne sürerek bunu kabul etmediklerini, sanığın FETÖ ile bağlantısına ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını beyan ettiler.

Semiha Koç ise suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

İddia makamının tutukluluğunun devamına ilişkin verdiği mütalaasının ardından söz alan Nurettin Koç, tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, Nurettin Koç'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY

FETÖ'nün İzmir'de "Altınşehir" yapılanmasına yönelik Temmuz 2017'de başlatılan soruşturmada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından da faaliyetlerine devam ettiği ve örgüt yöneticilerinden olduğu iddia edilen Nurettin Koç ile eşi Semiha Koç gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, Nurettin Koç hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", Semiha Koç hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açmıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.