Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ genelgesi böyle delindi

FETÖ genelgesi böyle delindi

AK Parti genel merkezinden delege seçimleri yapılırken, kendi ya da yakınlarından birinin adı herhangi bir şekilde FETÖ’yle ilişkilendirilmiş kişilerin delege yazılmaması uyarısına karşın, İzmir’de listelere giren bazı isimler tartışma yarattı. AK Parti'de delege krizi

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 10:39

EGEPOSTASI – AK Parti İzmir’in, perşembeden pazara devam eden delege seçimlerinin ardından, genelge tartışması başladı. Genel merkezin genelgesinin delinerek, kendisinin ya da yakınlarının adı FETÖ ile yan yana gelmiş kişilerin delege listesine yazıldığı  belirtildi.

Edinilen bilgilere göre AK Parti genel merkezi, teşkilatlara kendisi ya da yakınlarının adı herhangi bir şekilde FETÖ ile anılmış kişilerin delege yazılmamasına dair genelge gönderdi. Ancak İzmir’de delege seçimlerinin ardından, bazı isimler tartışma yarattı.

Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, Balkan Federasyonunda yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda İlçe yöneticisi olan Hayriz Çiftçi’nin Buca Çamlıkule Mahallesi'nden delege yazıldıkları ortaya çıktı.  Oysa daha önce Buca’da yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 12 kişinin içinde Ekrem Selimler şüpheli olarak gözaltına alınmış, emniyette 5 gün kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Hayriz Çiftçi’nin ise 4 gün gözaltında kaldığı ortaya çıktı.

ŞAŞKINLIK VEREN TEKELİOĞLU SÜRPRİZİ

Listeye yazılan en bomba isim,  11. Cumhurbaşkanı ve eski AKP Genel Başkanı Abdullah Gül’ün eniştesi, AK Parti İzmir Eski Milletvekili Mehmet Tekelioğlu oldu. Daha önce AK Parti’yi ‘yan yatmış gemi'ye benzeterek, “Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller” diyerek ağır eleştiri getiren Tekelioğlu, AK Partiyi ve kurmaylarını ağır şekilde eleştirmişti.  Daha sonra bu tavrından dolayı 5,5yıl köşe yazarlığı yaptığı STAR gazetesi ile ilişiği kesilen Tekelioğlu’na AK Parti kurmayları da tavır koymuş, ilişkilerini askıya almıştı. Ancak bu gelişmelerin üzerine Tekelioğlu’nun adı Karabağlar’dan delege listesine yazılması teşkilatlar içinde büyük huzursuzluk yaşanmasına neden oldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.