Dolar 32,5464
%0
Euro 34,8346
%-0.09
Altın 2.430,800
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ’den tutuklu avukata 3 yıl hapis

FETÖ’den tutuklu avukata 3 yıl hapis

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma ve operasyonları yürüten yetkililerin isimlerini basın yoluyla deşifre ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle yargılanan avukata 3 yıl hapis cezası veren mahkeme, üst mahkemenin usül yönünden bozduğu kararında direndi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 17:26

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 2014 yılındaki soruşturma ve operasyonları yürüten yetkililerin isimlerini basın yoluyla deşifre ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan avukat Ali Aksoy'a 3 yıl hapis cezasına hükmeden mahkeme, üst mahkemenin usül yönünden bozduğu kararını yineledi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Aksoy ve avukatı hazır bulundu.

Daha önce verdiği savunmasını tekrar eden Aksoy, suç tarihinde müdafilik görevinde bulunduğunu, basın aracılığıyla yaptığı açıklamasının müvekkillerinin haklarını korumaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Hukuk dışı bir eylemde bulunmadığını, suç teşkil eden bir davranış sergilemediğini iddia eden Aksoy, mahkemeden beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, FETÖ/PDY'ye yönelik 2014'te soruşturma ve operasyonları yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in isimlerini basın yoluyla açıklayarak deşifre ettiği ve geniş kitlelere hedef gösterdiği gerekçesiyle Aksoy'a 3 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın yargılama sırasındaki olumsuz davranışlarının da göz önünde bulundurularak cezasında herhangi bir indirime gidilmemesini kararlaştırıldı.

OLAY

İzmir'de 2014 yılında FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin avukatlığını üstlenen Ali Aksoy hakkında "terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklama ve bu yolla hedef gösterme" suçlamasıyla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dava açmıştı.

Mahkemenin verdiği 3 yıl hapis cezası kararıyla ilgili temyiz başvurusunu inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, kararı usül yönünden bozarak yerel mahkemeye göndermişti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.