Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ’cülerin ‘yeşil yol’unu anlattı!

FETÖ’cülerin ‘yeşil yol’unu anlattı!

Savcı Sadrettin Sarıkaya ile birlikte yakalanan hakim Dursun Ali Gündoğdu etkin pişmanlık hükümleri kapsamında elektronik kelepçe takılarak tahliye edilmiş. Gündoğdu, FETÖ üyesi çok sayıda hakim ve savcının VIP hizmet ile nasıl yurt dışına çıktığını anlattı

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 07:14

Eski hakim Dursun Ali Gündoğdu’nun, kendisi gibi FETÖ’den aranan Savcı Sadrettin Sarıkaya ile birlikte geçen şubat ayında saklandıkları evde yakalandıktan sonra itirafçı olduğu ve elektnorik kelepçe takılarak tahliye edildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Yargıtay’da 16. Ceza Dairesi’nde 73 sayfa ifade veren hakim Dursun Ali Gündoğdu, FETÖ ile ilişkili çok sayıda hâkim-savcının ismi yanı sıra, kendileri ile temasta olan sivil şahısların kod isimlerini de verdi.

O isimler yurt dışında

Gündoğdu ifadesinde, 2015 yılı ekim sonunda Sadrettin Sarıkaya ile yurt dışına çıktıklarını söyledi. Önce Almanya’ya oradan da Belçika’ya gittiklerini anlatan Gündoğdu, bu ülkede 7 ay kadar kaldıktan sonra Türkiye’ye tekrar döndüklerini anlattı. Gündoğdu, yurt dışındayken, firari hâkim-savcılardan Fikret Seçen, Cihan Kansız, Sedat Sami Haşıloğlu, Kazım Kahyaoğlu, Cemil Tuğtekin gibi kritik konumdaki çok sayıda ismi gördüklerini söyledi.

Gündoğdu, Türkiye’ye döndükten sonra Almanya’da bulunan Cemil Tuğtekin ile temasa geçtiklerini söyledi. Sarıkaya’nın sağlık sorunları nedeni ile yeniden yurt dışına çıkmaya çalıştıklarını anlatan Gündoğdu, Tuğtekin ile arasında geçen diyalogları anlattı.

Alman elçilik arabası!

Tuğtekin’in kendisine “Çok gelen var” dediğini anlatan Gündoğdu şunları söyledi: “Devamında bana, ‘VIP hizmet olarak isimlendiriyorlar. Alman elçilik arabası veya konsolosluk arabası da olabilir... Seni evinde alıyor. Edirne gümrüğünde adamı var. Sistemin nasıl çalıştığını da bilmiyorum. Arabadan hiç dışarı çıkmıyorsun. Pasaportuna damgayı vuruyorlar.

Kendi adamları orada. Sonra Bulgaristan’a geçiyorsun. Bulgaristan’da, Türkiye çıkışı olduğu için pasaportta çıkış damgası olduğu için problem yok. Bulgaristan gümrüğünden geçince Almanya’ya kadar durmak yok zaten’ dedi. Yeşil plaka… Yani konsolosluk durdurulmaz. Bu sebeple yeşil yol diyorlar. Hiçbir polis hiçbir şekilde durduramıyor.”

‘Hakan Fidan’ı bırakacaktım’

Gündoğdu ifadesinin devamında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran eski savcı Sarıkaya’nın konu ile ilgili kendilerine söylediklerini ise şöyle anlattı: “Bir görüşmemizde, ağabeyim sordu... Sarıkaya, ‘Ben hiç kimseye söylemedim bu zamana kadar. Ama sadece ifadesini alacaktık; bırakacaktım’ dedi. Ayrıntıyı bilmiyorum. Öncesini, sonrasını, ayarlama yapıldı mı, yapılmadı mı o konuda bilgim yok.”

‘Beni keserler, hoplatırlar...’

Gündoğdu kendi durumu ile ilgili ise şunları söyledi: “İsimlerini verdiğim arkadaşlarım hepsi düşman olacak. Yani ben hainim onların gözünde. Kendi adıma tabii ki sıkıntılıyım. Cezaevinde onlar var. İstanbul’a döneceğim aynı arabada döneceğiz. YaniSilivri’ye dönerken aynı araçla döneceğiz. Şundan emin olun beni keserler, yerler yani… Onu biliyorum. Bu ifadelerimle beni hoplatırlar. Benim anamım babamım evini bile biliyorlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.