Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ'cü emniyet amiri itiraf etti! Kırmızı-yeşil kalem detayı

FETÖ'cü emniyet amiri itiraf etti! Kırmızı-yeşil kalem detayı

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan eski emniyet amiri E.Ü, örgütün mülakatlarda yaptığı hileleri anlattı: "Kırmızı kalem kaldırıldığı zaman öğrenci adayının başarısız olmasına yönelik zor sorular, yeşil kalem kaldırıldığında kolay sorular sorulurdu."

  • Ege Postası
  • 20.01.2018 - 14:32

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı da olduğu belirtilen eski Emniyet Amiri E.Ü. hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamesinde, örgütün, mülki idare, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve yargı gibi stratejik kurumlar için öğrencileri özel şartlarda seçip bu kurumlara yerleştirmek için hazırlanması yer aldı.

DERSANEYE SAHTE İSİMLERLE KAYIT

Örgütün bu öğrencilerin deşifre olmaması için "hücre tipi" yapılanma modeli uyguladığı aktarılan iddianamede, örgütün askeri okulların yarı sıra Polis Akademisi ve Polis Kolejine girecek öğrencileri kendi dersanelerinde yetiştirdiğine ancak bu öğrencilerin dersaneye gerçek isimleriyle kayıt yaptırmadığına işaret edildi.

SORU EZBERLETME ŞİFRESİ: FETİH OKUTMAK

Özel olarak hazırlanan bu öğrencilere sınav sorularının sınavlardan önce verildiği, bu uygulamaya da örgüt jargonunda "Fetih okutmak" dendiği bildirilen iddianamede, örgütte "Fetih okutma"nın sınavlarda çıkacak soruların öğrencilere okutulup ezberletilmesi olduğu kaydedildi.

KALEMİN RENGİNE GÖRE SORU

İddianamede itiraflarına yer verilen tutuklu eski emniyet amiri E.Ü, ifadesinde Polis Akademisi’nde görev yaparken okula alınacak öğrenciler için yapılan bazı mülakatlarda görev yaptığını söyledi. Mülakata bir heyetin katıldığını söyleyen E.Ü, şunları anlattı: 

"Polis akademisinde görev yaptığım dönemde senede bir kez yapılan Polis Okulu Öğrenci Adayı Seçme Mülakatı'na ben de görevlendirildim. Bu sınav komisyonunda başkan olarak dönemin Polis Akademisi Dekan Yardımcısı Önder A, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alper D, polis kolejinden doktor, ben ve iki personel vardı. Öğrenci adayı mülakatı yerine girdiğimde Önder A, elindeki listeye göre önce kırmızı veya yeşil renkli bir kalem kaldırırdı. Kırmızı kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarısız olmasına yönelik zor sorular, yeşil kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarılı olması için kolay sorular sorulurdu. Görevim elemeye yönelik değil, psikolojisini değerlendirmeye yönelik sorular sormaktı." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.