Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Festival sırası Ovacık'ta

Festival sırası Ovacık'ta

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nin, 23-24 Eylül tarihleri arasında Ovacık Mahallesi'nde yapılacağı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 13:44

Çeşme Belediyesi'nin yöresel değerleri öne çıkarmayı amaçlayan '9 Durak 9 Deneyim Projesi' kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, dayanıklılığı ve tadıyla öne çıkan Çeşme kavunu ve Çeşme bölgesinin ünlü Sakız koyunu yarışmaları gerçekleştirilecek. 23 Eylül Cumartesi günü başlayacak etkinlikte, saat 10.00'da, yöresel ürünlerin satılacağı stantlar açılacak. Ardından CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şenliğin açılış konuşmasını yapacak. Aynı gün, En İyi Çeşme Kavunu Yarışması da yapılacak.

KORTEJ İKİNCİ GÜN ÇEŞME ÇARŞISINDA

24 Eylül Pazar günü ise saat 10.30'da, Çeşme Çarşısı girişinden başlayacak bir kortej yürüyüşü yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek kortej yürüyüşünün ardından, vatandaşlar otobüslerle Ovacık Mahallesi'ne götürülecek. İkinci gün etkinliklerinde, Ovacıklılar'ın oyunları, zeybek gösterileri ve Sakız Adası'ndan gelecek halk oyunları ekibinin gösterileri şenliğe renk katacak. Etkinlik, Sakız koyunu yarışması ve ödül töreni ile sona erecek.

3'üncü Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'ne geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan da bir heyet katılacak. Sakız Adası'ndan gelecek heyetin içinde Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis de yer alacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.